fbpx

TUI UK затварят чартърната си програма до България

Британските туроператори изключват чартърите до България. Така английското звено на туроператора TUI заяви, че не се надява да възобнови пътуванията до Черно море по-рано от август-септември.

Туроператорът Balkan Holidays отмени цялата чартърна програма от Лондон до България за лятото на 2020 година. „Пишем с дълбоко съжаление, за да Ви информираме, че взехме сърцераздирателно решение да отменим остатъка от чартърните си полети до България това лято“, казва туроператорът в писмо до всички туристи, които са резервирали почивка в страната. В същото време туроператорът разчита туристите да изберат България за ваканцията си през 2021 година.

Официалната причина е увеличаването на броя на заразените с COVID-19 в България. По-точно, изключването на страната от списъка на безопасни дестинации за пътуване от правителството на Обединеното кралство. Посолството на България в Лондон, от името на министъра на външните работи Екатерина Захариева, вече изпрати нота до британското правителство, в която пита защо България е изключена от списъка на страните, за които карантинните изисквания за пристигащите във Великобритания са отменени от 10 юли.

“Българското посолство в Лондон търси разяснения по отношение на критериите, на които се основава решението на Обединеното кралство, тъй като в други страни от списъка честотата на заболеваемостта е по-висока, отколкото в България”, заяви българското външно министерство и добави, че България е сред страните с най-ниски нива на новия коронавирус, по Черноморието практически няма Covid-19, а това лято вече са привлечени хиляди туристи от повече от 35 държави.

Припомняме, че извънредната епидемична обстановка във връзка с пандемията на коронавирус ще бъде удължена с две седмици, до края на юли. Такава информация беше озвучена от министъра на здравеопазването на България Кирил Ананиев. Той добави, че удължаването на режима “ще позволи предприемането на временни мерки за ограничаване на разпространението на вируса.”

Това обаче засега не засегна туристите – туристическата индустрия в България показа с удовлетворение „пълни плажове на южното крайбрежие на Черно море“ още през първия уикенд на юли. „За първи път туристическата индустрия в България е толкова оптимистична за този летен сезон. В някои случаи всички хотелски стаи са напълно резервирани “, коментират представители на БНТ. Така например в курорта Слънчев бряг са отворени около 40 хотела.

Източник: www.tourprom.ru

Споделете тази статия

Свързани Статии

Последвайте ни във Facebook

Обяви за работа от

Открийте най-новите свободни позиции в туризма.

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist

Създайте своя персонализиран бюлетин

Седмични новини:

Класическият седмичен бюлетин на 21Hoteliers, предоставящ ви най-важните новини и анализи от изминалата седмица.

Executive:

Месечен бюлетин с фокус върху ключовите развития в бранша, както и съвети и анализи от полза на ръководството на хотела. 

[newsletter_form]