fbpx

TUI UK пуснаха 11 хиляди служители в неплатен отпуск

TUI UK ще пусне около 11 000 служители в неплатен отпуск от днес, включително почти 4500 агенти на дребно. Компанията заяви, че 4 555 служители на туристическата агенция, приблизително 99 на сто от служителите в офисите,които продават почивки, ще бъдат изпратени вкъщи.

Андрю Флинтъм, управляващ директор на TUI UK & Ireland, коментира: „Туристическата индустрия е изправена пред безпрецедентен натиск. Ще продължим да поставяме клиента в основата на това, което правим, и когато те могат да почиват отново с нас, ние искаме да бъдем в най-добрата позиция, да предоставим широкия спектър от дестинации и преживявания, което правим винаги“

„Ето защо е наложително да вземем тези трудни решения за разходите и да се грижим за колегите си по време на такава безпрецедентна несигурност. Ние сме фантастичен бизнес и с нетърпение очакваме скоро отново да заведем хората на почивка.“

Останалите 6 555 служители са работещи в круизите,пилоти и персонала от централния офис. В TUI работят общо 13 200 служители във Великобритания. Компанията добави, че работи чрез всички налични възможности, по-специално заплащайки на персонала чрез държавната схема за задържане на работа.

Компанията-майка TUI AG по-рано тази седмица осигури заем от 1,8 милиарда евро от германското правителство, след като спряха почти всички операции по техни пътувания.

Източник: Breakingnewstravel

Споделете тази статия

Свързани Статии

Последвайте ни във Facebook

Последни Статии

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist

Създайте своя персонализиран бюлетин

Седмични новини:

Класическият седмичен бюлетин на 21Hoteliers, предоставящ ви най-важните новини и анализи от изминалата седмица.

Executive:

Месечен бюлетин с фокус върху ключовите развития в бранша, както и съвети и анализи от полза на ръководството на хотела.