fbpx

TUI UK пуснаха 11 хиляди служители в неплатен отпуск

TUI UK ще пусне около 11 000 служители в неплатен отпуск от днес, включително почти 4500 агенти на дребно. Компанията заяви, че 4 555 служители на туристическата агенция, приблизително 99 на сто от служителите в офисите,които продават почивки, ще бъдат изпратени вкъщи.

Андрю Флинтъм, управляващ директор на TUI UK & Ireland, коментира: „Туристическата индустрия е изправена пред безпрецедентен натиск. Ще продължим да поставяме клиента в основата на това, което правим, и когато те могат да почиват отново с нас, ние искаме да бъдем в най-добрата позиция, да предоставим широкия спектър от дестинации и преживявания, което правим винаги“

„Ето защо е наложително да вземем тези трудни решения за разходите и да се грижим за колегите си по време на такава безпрецедентна несигурност. Ние сме фантастичен бизнес и с нетърпение очакваме скоро отново да заведем хората на почивка.“

Останалите 6 555 служители са работещи в круизите,пилоти и персонала от централния офис. В TUI работят общо 13 200 служители във Великобритания. Компанията добави, че работи чрез всички налични възможности, по-специално заплащайки на персонала чрез държавната схема за задържане на работа.

Компанията-майка TUI AG по-рано тази седмица осигури заем от 1,8 милиарда евро от германското правителство, след като спряха почти всички операции по техни пътувания.

Източник: Breakingnewstravel

Споделете тази статия

Свързани Статии

Последвайте ни във Facebook

Обяви за работа от

Открийте най-новите свободни позиции в туризма.

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist

Създайте своя персонализиран бюлетин

Седмични новини:

Класическият седмичен бюлетин на 21Hoteliers, предоставящ ви най-важните новини и анализи от изминалата седмица.

Executive:

Месечен бюлетин с фокус върху ключовите развития в бранша, както и съвети и анализи от полза на ръководството на хотела. 

[newsletter_form]