fbpx

TUI UK отново спря почивките до Испания, анулират резервации до 9 август

Най-големият туроператор в Обединеното кралство TUI отмени всички почивки до континентална Испания до 9 август, включително. Този ход идва, след като правителството наложи 14-дневна карантина на хората, пристигащи във Великобритания от Испания.

Компанията заяви, че всички, които отиват на Балеарските и Канарските острови, все още могат да пътуват, както е планирано от понеделник, въпреки че полетите преди това са отменени. Авиокомпанията реагира с тревога на решението на правителството да наложат карантина, наричайки това голям удар за туристическата индустрия.

Министерството на външните работи на Великобритания съветва да се избягват всички пътувания, които не са от задължителен характер до Испания. Карантинните мерки се прилагат за връщащите се от континентална Испания, Канарските острови и Балеарските острови.

British Airways все още извършва полети, но заяви, че този ход е “хвърляне на хиляди британски планове за пътуване в хаос”. Бюджетната авиокомпания easyJet също поддържа пълен график, както и Jet2.

Испанското правителство смята, че ситуацията с разпространението на новия коронавирус в страната е под контрол, съобщи от своя страна пресслужбата на испанското външно министерство, коментирайки решението на Обединеното кралство да въведе отново двуседмична карантина за пристигащи от Испания.

Източник: www.bbc.com

Споделете тази статия

Свързани Статии

Последвайте ни във Facebook

Обяви за работа от

Открийте най-новите свободни позиции в туризма.

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist

Създайте своя персонализиран бюлетин

Седмични новини:

Класическият седмичен бюлетин на 21Hoteliers, предоставящ ви най-важните новини и анализи от изминалата седмица.

Executive:

Месечен бюлетин с фокус върху ключовите развития в бранша, както и съвети и анализи от полза на ръководството на хотела. 

[newsletter_form]