fbpx

TUI UK обявиха, че няма да летят до България през сезон 2020

Най-големият английски туроператор TUI UK обяви в писмо до хотелските си партньори в България, че вследствие на пандемията Covid-19 и задължителната 14-дневна самоизолация за пристигащи от България, анулира всички резервации и полети до страната ни за сезон 2020.

Припомняме, че на 24 юли правителството на Великобритания добави Естония, Латвия, Словакия, Словения и Сейнт Винсент и Гренадини в списъка на коридорите за пътуване, след като прегледа последните оценки на риска. За съжаление обаче България отново не попадна в коридорите за пътуване. Това се оказва катализатор в решението на TUI Великобритания да анулира България като лятна дестинация за 2020 година.

2 седмици преди това пък директорът на TUI UK Андрю Флинтъм призова великобританското правителство да върнат основни дестинации за страната, като България, Португалия, Кабо Верде и някои от страните в Северна Африка.

Така тази година България остава официално без английски туристи, след като по-рано Jet2 и Balkan Holidays също обявиха, че няма да летят у нас. Със сигурност това е голям удар за българските хотелиери, но някои от тях вече започнаха да се ориентират към други пазари, чиито граници на този етап са отворени и не изискват 14-дневна карантина при пристигане от България.

По-рано тази седмица TUI UK отмени и всички почивки до континентална Испания до 9 август, включително. Този ход идва, след като правителството наложи 14-дневна карантина на хората, пристигащи във Великобритания от Испания.

Споделете тази статия

Свързани Статии

Последвайте ни във Facebook

Последни Статии

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist

Създайте своя персонализиран бюлетин

Седмични новини:

Класическият седмичен бюлетин на 21Hoteliers, предоставящ ви най-важните новини и анализи от изминалата седмица.

Executive:

Месечен бюлетин с фокус върху ключовите развития в бранша, както и съвети и анализи от полза на ръководството на хотела.