fbpx

TUI UK обявиха, че няма да летят до България през сезон 2020

Най-големият английски туроператор TUI UK обяви в писмо до хотелските си партньори в България, че вследствие на пандемията Covid-19 и задължителната 14-дневна самоизолация за пристигащи от България, анулира всички резервации и полети до страната ни за сезон 2020.

Припомняме, че на 24 юли правителството на Великобритания добави Естония, Латвия, Словакия, Словения и Сейнт Винсент и Гренадини в списъка на коридорите за пътуване, след като прегледа последните оценки на риска. За съжаление обаче България отново не попадна в коридорите за пътуване. Това се оказва катализатор в решението на TUI Великобритания да анулира България като лятна дестинация за 2020 година.

2 седмици преди това пък директорът на TUI UK Андрю Флинтъм призова великобританското правителство да върнат основни дестинации за страната, като България, Португалия, Кабо Верде и някои от страните в Северна Африка.

Така тази година България остава официално без английски туристи, след като по-рано Jet2 и Balkan Holidays също обявиха, че няма да летят у нас. Със сигурност това е голям удар за българските хотелиери, но някои от тях вече започнаха да се ориентират към други пазари, чиито граници на този етап са отворени и не изискват 14-дневна карантина при пристигане от България.

По-рано тази седмица TUI UK отмени и всички почивки до континентална Испания до 9 август, включително. Този ход идва, след като правителството наложи 14-дневна карантина на хората, пристигащи във Великобритания от Испания.

Споделете тази статия

Свързани Статии

Последвайте ни във Facebook

Обяви за работа от

Открийте най-новите свободни позиции в туризма.

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist

Създайте своя персонализиран бюлетин

Седмични новини:

Класическият седмичен бюлетин на 21Hoteliers, предоставящ ви най-важните новини и анализи от изминалата седмица.

Executive:

Месечен бюлетин с фокус върху ключовите развития в бранша, както и съвети и анализи от полза на ръководството на хотела. 

[newsletter_form]