fbpx

TUI UK анулира всички почивки до 10 юли


Най-голямият британски туроператор TUI UK отмени стотици хиляди ваканции за началото на високия туристически сезон през месец юли.

TUI обвини „текущите ограничения за пътуване“ за удължаване на отмяната всички свои пътувания с още 10 дни, което означава, че всички резервации до 10 юли включително ще бъдат анулирани.

Съобщение на уебсайта на TUI UK гласи: „Поради продължаващата и незатихваща ситуация с COVID-19, външното министерство на Великобритания съветва всички пътувания, освен належащите да бъдат отменени.”

„Бихме искали да Ви благодарим за вашето търпение и разбиране, тъй като нашите екипи за обслужване на клиенти и социални медии работят денонощно през това безпрецедентно време. Ние работим и в посока оптимизация, за да направим редица промени в нашите процеси. Тези промени ще гарантират, че ще можем да ви предложим допълнителна поддръжка, за да продължите напред и ще направим много по-лесно управлението на вашата резервация.“

Дори ако Министерството на външните работи беше смекчило съветите си за пътуване, широко обсъжданата и критикувана нова правителствена схема за карантина, която изисква всички пътуващи до и от Великобритания да бъдат сложени под задължителна двуседмична карантина, не остави шансове на туроператори и туристи.

Андрю Флинтъм, директор на TUI Великобритания и Ирландия, каза: „Важно е да се позволи на хората да започнат да летят отново възможно най-скоро, за да помогнат за защитата на работните места и да позволят на тези, които искат да пътуват, да го правят.”

Предполага се, че всички останали пакетни почивки остават за момента в сила, въпреки че няма гаранция, че операциите ще започнат на 11 юли.

Споделете тази статия

Свързани Статии

Последвайте ни във Facebook

Обяви за работа от

Открийте най-новите свободни позиции в туризма.

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist

Създайте своя персонализиран бюлетин

Седмични новини:

Класическият седмичен бюлетин на 21Hoteliers, предоставящ ви най-важните новини и анализи от изминалата седмица.

Executive:

Месечен бюлетин с фокус върху ключовите развития в бранша, както и съвети и анализи от полза на ръководството на хотела. 

[newsletter_form]