fbpx

TUI съкращава работни места в TUIfly Германия и слива 5-те европейски авиолинии в една компания

TUI има за цел да намали наполовина размера на германския си превозвач Tuifly и иска бързо приключване на преговорите, тъй като консолидира своите превозвачи в цяла Европа.

TUI Group вчера представи плановете си да намали флота на германската авиокомпания от 39 самолета и да обедини петте си европейски превозвача под една компания със седалище в Хановер.

Централните функции на авиокомпаниите на групата – TUI Airways във Великобритания и TUIfly Германия, Белгия, Холандия и TUI Nordic, ще бъдат по-тясно интегрирани. Въпреки това, компанията ще гарантира работни места в германския превозвач до края на 2021 г. в съответствие със схемата за защита на заетостта, която съществува в германските компании на TUI от миналата година. Съобщението за преструктурирането на авиокомпанията беше направено на заседание на надзорния съвет вчера.

TUI каза, че основните бази на TUIfly в Хановер и Дюселдорф ще останат отворени и превозвачът ще запази операциите си на летищата във Франкфурт, Мюнхен и Щутгарт.

Оливър Лакман, директор на TUIfly Германия, каза: „Това са големи промени и съкращения за нашите служители и за компанията. Никой не взема решението с лекота, но самолетите на TUIfly са твърде много за клиентската база на нашия немски туроператор. Трябва да намалим този флот и да работим по-тясно заедно в рамките на петте авиокомпании от групата. В противен случай ще увеличим още повече конкурентния си недостатък.“

Лакман продължи: „Още преди пандемията германският пазар на авиокомпании се характеризираше със значителен свръхкапацитет и жестока ценова конкуренция. Коронавирусът доведе до сериозни прекъсвания в сектора на авиокомпаниите, особено за летните ваканции. Дори преди кризата, в пиковия сезон флотът на TUIfly не успя да постигне коефициент на покриване на разходите.“

Лакман отбеляза, че до 14 самолета и екипаж преди това са били отдадени под наем на Air Berlin, който подаде молба за несъстоятелност през 2017 г., а по-късно на дъщерното дружество на Lufthansa Eurowings.

Източник: TUI Group, TUIfly

Споделете тази статия

Свързани Статии

Последвайте ни във Facebook

Последни Статии

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist

Създайте своя персонализиран бюлетин

Седмични новини:

Класическият седмичен бюлетин на 21Hoteliers, предоставящ ви най-важните новини и анализи от изминалата седмица.

Executive:

Месечен бюлетин с фокус върху ключовите развития в бранша, както и съвети и анализи от полза на ръководството на хотела.