fbpx

TUI събра 400 милиона евро от облигации, продължават инвестициите в дигитализиране на компанията

TUI потвърди, че успешно са събрани допълнителни 400 милиона евро чрез емитирането на конвертируеми облигации днес. Допълнителните средства ще увеличат ликвидността на най-големия европейски туроператор, която в края на март е около 1,6 млрд. евро. Облигациите на стойност 100 000 евро всяка, трябва да бъдат изкупени до 2028 г., като TUI ще плаща 5% лихва годишно върху тази сума.

Изпълнителният директор, Фриц Юсен каза: „Успешното завършване на днешното предлагане на конвертируеми облигации доказва, че капиталовите пазари и инвеститорите остават уверени в стратегията и бизнес модела на TUI. Те очакват значително възстановяване на туристическата индустрия и силен постпандемичен TUI – по-дигитален, строен и ефективен.“

Юсен продължи: „Трансформацията продължава, цифровизацията е ускорена. Нашите цифрови платформи и програмата за ефективност ще намалят разходите с 400 милиона евро годишно от 2023 г. Със завършеното предлагане днес можем да планираме първата важна стъпка към рефинансиране на нашата капиталова структура.“

TUI положи поредица от усилия за набиране на средства и осигури три пакета за държавна помощ в Германия на обща стойност почти 4 милиарда евро.

Припомняме, че в края на месец март TUI Group заяви, че намалява капацитета за лятната си програма до три четвърти от нивото си за 2019 г. и че резервациите за пиковия сезон остават непроменени в сравнение с миналия месец. Базираната в Германия туристическа група обяви, че резервациите за лятото, включително прехвърени такива от 2020 година и ваучери остават 2,8 милиона, което е 60% под нивото на 2019 година. Резервациите остават почти непроменени от актуализацията, публикувана през февруари.

Компанията заяви, че е коригирала капацитета си за пиковите летни месеци от юли на 75%, спрямо 80% по-рано, в сравнение с нивата от 2019 г. TUI обявиха, че остават гъвкави да увеличат капацитета отново в краткосрочен план, след като е постигнат допълнителен напредък в програмите за ваксинация и ограниченията за пътуване са премахнати.

Споделете тази статия

Свързани Статии

Последвайте ни във Facebook

Обяви за работа от

Открийте най-новите свободни позиции в туризма.

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist

Създайте своя персонализиран бюлетин

Седмични новини:

Класическият седмичен бюлетин на 21Hoteliers, предоставящ ви най-важните новини и анализи от изминалата седмица.

Executive:

Месечен бюлетин с фокус върху ключовите развития в бранша, както и съвети и анализи от полза на ръководството на хотела. 

[newsletter_form]