fbpx

TUI с големи очаквания към лято 2022, гонят нивата от 2019 година

Обемът на пътуванията през идващото лято може да бъде почти на същото ниво като през 2019 г., очаква Стефан Баумерт, ръководител на TUI Deutschland. Туроператорът също така иска да противодейства на last-minute резервациите, с високи отстъпки за ранни записвания, съобщават от fvw.

Ще изживеем един летен туристически сезон, в който нормалността се връща“, каза Баумерт по време на представянето на летните програми. “Това не е пожелателно мислене, а се основава на тазгодишния опит. Всеки път, когато дадена дестинация облекчи правилата за пътуване, търсенето скача незабавно“.

С отстъпки за ранни резервации, които могат да бъдат до 37% според търговския директор Хуберт Клуске, и фиксирани цени за деца от €99, туроператорът иска да допринесе за това, че месец януари, който преди винаги е бил традиционно силен месец, ще се засили отново тази година, въпреки настоящата тенденция на резервации в последната минута. “Само с цените от ранните записвания клиентите могат да си осигурят желания хотел и изгодни цени”, казва Баумерт.

С гъвкавата цена, с която TUI продължава, както и със своята програма Corona Protect, клиентите все още могат да си осигурят сигурност.

За идващото лято Баумерт, който пое поста главен изпълнителен директор на TUI Deutschland през октомври и преди това беше ръководител на туризма, очаква „завръщане на евъргрийните“ като Майорка, Гърция и турското Егейско море. Той също така очаква ръст на пътуванията на дълги разстояния поради задържаното търсене. Търсенето за лятото в момента е преди всичко за САЩ, Малдивите, Мавриций и Доминиканската република.

През лятото на 2022 г. туристите също ще искат да си позволят повече и ще продължат да резервират пътувания с по-висока стойност. „В момента виждаме, че първи се резервират апартаменти и стаи с басейни. Хората са готови да похарчат до 25% повече за почивката си“, казва Баумерт. Това повишение може да се наблюдава във всички ценови категории. Например предишните клиенти на тризвездни хотели вече избираха по-евтините категории стаи в четиризвездни места за настаняване. Тенденцията към пътуване с автомобили и избор на частни апартаменти също продължава.

Хотелската марка TUI Blue има от своя страна 13 нови попълнения в Турция, Балеарските острови, Гърция, Египет, Кипър, Италия, Малдивите и Доминиканската република. Те включват и девет хотела на собствената марка Sensatori, която досега е предлагала своите ол инклузив резорти главно в Обединеното кралство и сега се отваря за всички пазари.

Споделете тази статия

Свързани Статии

Последвайте ни във Facebook

Обяви за работа от

Открийте най-новите свободни позиции в туризма.

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist

Създайте своя персонализиран бюлетин

Седмични новини:

Класическият седмичен бюлетин на 21Hoteliers, предоставящ ви най-важните новини и анализи от изминалата седмица.

Executive:

Месечен бюлетин с фокус върху ключовите развития в бранша, както и съвети и анализи от полза на ръководството на хотела. 

[newsletter_form]