fbpx

TUI Русия обяви 4 основни точки и стратегия за развитие на вътрешния туризъм

Ясно посочени дати за премахване на ограниченията във всеки от туристическите региони, както и реална помощ за туроператорите – тези две обещания са основните мерки, необходими за възстановяване на вътрешния туризъм. Такова мнение беше изразено от изпълнителния директор на TUI Русия, Тарас Демура в интервю.

Припомняме, в понеделник руският президент Владимир Путин възложи на правителството да подготви мерки за възстановяване на вътрешния туризъм.

Федералната агенция по туризъм (Ростуризм) от своя страна вече обяви, че е постигнала съгласие с Федералната служба за надзор на защитата на правата на потребителите и благосъстоянието на хората (Роспотребнадзор) и е разработил препоръки за хотели и други места за настаняване. Според изявлението на Зарина Догузова, ръководител на Федералната агенция по туризъм, препоръките „са балансирани в светлината на настоящата ситуация и, от една страна, ще осигурят безопасна почивка за нашите граждани, а от друга страна, те не са прекалени за индустрията.“ В същото време регионите могат да решат от 1 юни дали да отворят хотелите или не.

Както коментира изпълнителният директор на TUI Русия Тарас Демура пред кореспондент на информационната група на TURPRO, има четири основни точки, които е важно пазарът да види като мерки за развитие на вътрешния туризъм:

  1. Необходимо е ясно да се посочат датите, когато ще бъдат премахнати ограниченията за пътувания в различните регионите – кога курортите ще са готови да приемат туристи, а хотелите ще започнат да работят. Това ще позволи на туроператорите да планират програми и да премахнат необходимостта от непрекъснато разсрочване на датите на пътуване. Освен това изискванията за сигурност трябва да бъдат изпълними, както за участниците на пазара, така и за самите туристи.
  2. Субсидиране на туроператори, които пускат чартърни полети до приоритетни туристически региони на Русия – Приморие, Сахалин, Камчатка, Байкал, Алтай, Урал и др. Предвид намаляващата активност на вътрешния и международния пазар за въздушен превоз на пътници, свободните самолети може да бъдат изпратени на чартърни регионални полети за превоз на туристи в страната, а субсидиите ще помогнат да се направи цената на туристическите продукти достъпна.
  3. Предоставяне на субсидии за туроператори, работещи във вътрешни дестинации. Направете условията и критериите за участие в субсидии по-удобни и реални за туроператорите. Това ще мотивира туроператорите да включат по-голям брой дестинации в портфолиото си и да концентрират повече усилия върху продажбите на вътрешния продукт.
  4. Съвместно изпълнение на маркетингови дейности за насърчаване на вътрешния и входящия туризъм. Можете да разработите механизъм за финансиране на маркетингови дейности на принципите на публично-частното партньорство, когато бизнесът и правителството ще бъдат инвестирани съвместно в насърчаване на туристическите възможности на приоритетните региони. Туроператорът ще съорганизира маркетингови събития, включително road show и рекламни пътувания за представители на туристически агенции, медии и блогъри, ще организира големи рекламни кампании за стимулиране на интересa и увеличаване на туристическия поток и др.

В същото време TUI има активни планове за началото на летния туристически сезон. Какво пресслужбата на компанията заяви, туроператора има пакетни турове до Сочи на базата на чартърни превози от седем града на Русия. Стартът на програмите е планиран за края на юни – началото на юли 2020 г. Възможността за стартиране на чартърни програми в други региони на Русия също се изучава.

Освен това TUI Русия ще предложи на туристите нещо ново – “уикенд турове” до 20 дестинации „Пакетът включва: трансфер от гарата или летището до хотел и обратно, настаняване в хотел 3 – 5 * за 1 или 2 нощувки (има еднодневни програми без хотелско настаняване), хранене според програмата (HB или FB), екскурзия, събитие, развлекателна програма. Програмите са удобни с това, че ви позволяват да направите пътуване по всяко удобно време, тъй като продължителността е 1 – 2 нощувки, започващи в петък или събота”, съобщават от пресслужбата на туроператора.

Източник: Tourprom

Споделете тази статия

Свързани Статии

Последвайте ни във Facebook

Обяви за работа от

Открийте най-новите свободни позиции в туризма.

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist

Създайте своя персонализиран бюлетин

Седмични новини:

Класическият седмичен бюлетин на 21Hoteliers, предоставящ ви най-важните новини и анализи от изминалата седмица.

Executive:

Месечен бюлетин с фокус върху ключовите развития в бранша, както и съвети и анализи от полза на ръководството на хотела. 

[newsletter_form]