fbpx

TUI Русия излиза от традиционния туроператорски модел

Туроператорът TUI Russia обяви откриването на собствена управляваща компания FUN & SUN Hotels, която ще поеме менажирането на три хотела- в Белек, Сиде и Алания в Турция, съобщиха от пресслужбата на туроператора. В момента портфолиото на новата управляваща компания включва три обекта: FUN & SUN Life Belek, FUN & SUN Life Side и SMART Club Prestige. Хотелите ще работят по концепциите на TUI.

Компанията ще бъде оглавена от Волкан Шимшек, добре познат в хотелиерството в Турция. Преди това той беше вицепрезидент на престижните Rixos Hotels. Под негово ръководство са били отворени десет обекта от веригата Rixos. Той също така е участвал в стартирането на два хотела TUI Magic Life.

„Традиционният пазар на туроператорите, а именно пакетните почивки ще се промени в силно конкурентна среда. На този фон TUI Russia стратегически се отдалечава от традиционния модел на туроператор, предоставящ услуги за транспорт и настаняване и става доставчик на опит и преживяване“, се казва в съобщението на TUI Russia. „Създаването на собствена управляваща компания дава възможност на туроператора да има 100% контрол върху хотелския продукт и ще подобри удовлетвореността на клиентите.“

Собствената управляваща компания е първото стратегическо решение, обявено след като KN Holding, собственост на семейството на бизнесмена Алексей Мордашов, придоби контрол над 100% от туроператора.

„Собствената ни управляваща компания ще ни позволи да се сближим още повече с клиента, да контролираме нивото на обслужване на всеки етап от пътуването, да бъдем по-гъвкави“, отбелязва Тарас Демура, генерален директор на TUI Русия. „Изправени сме пред амбициозни планове за умножаване на броя на изпратените туристи както в Русия, така и в чужбина, затова искаме да се съсредоточим върху подобряването на качеството на почивката им. В момента управляваме три турски хотела, в бъдеще планираме да се разширим и в други области, включително в Русия.“

Споделете тази статия

Свързани Статии

Последвайте ни във Facebook

Последни Статии

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist

Създайте своя персонализиран бюлетин

Седмични новини:

Класическият седмичен бюлетин на 21Hoteliers, предоставящ ви най-важните новини и анализи от изминалата седмица.

Executive:

Месечен бюлетин с фокус върху ключовите развития в бранша, както и съвети и анализи от полза на ръководството на хотела.