fbpx

TUI Русия излиза от традиционния туроператорски модел

Туроператорът TUI Russia обяви откриването на собствена управляваща компания FUN & SUN Hotels, която ще поеме менажирането на три хотела- в Белек, Сиде и Алания в Турция, съобщиха от пресслужбата на туроператора. В момента портфолиото на новата управляваща компания включва три обекта: FUN & SUN Life Belek, FUN & SUN Life Side и SMART Club Prestige. Хотелите ще работят по концепциите на TUI.

Компанията ще бъде оглавена от Волкан Шимшек, добре познат в хотелиерството в Турция. Преди това той беше вицепрезидент на престижните Rixos Hotels. Под негово ръководство са били отворени десет обекта от веригата Rixos. Той също така е участвал в стартирането на два хотела TUI Magic Life.

„Традиционният пазар на туроператорите, а именно пакетните почивки ще се промени в силно конкурентна среда. На този фон TUI Russia стратегически се отдалечава от традиционния модел на туроператор, предоставящ услуги за транспорт и настаняване и става доставчик на опит и преживяване”, се казва в съобщението на TUI Russia. „Създаването на собствена управляваща компания дава възможност на туроператора да има 100% контрол върху хотелския продукт и ще подобри удовлетвореността на клиентите.“

Собствената управляваща компания е първото стратегическо решение, обявено след като KN Holding, собственост на семейството на бизнесмена Алексей Мордашов, придоби контрол над 100% от туроператора.

„Собствената ни управляваща компания ще ни позволи да се сближим още повече с клиента, да контролираме нивото на обслужване на всеки етап от пътуването, да бъдем по-гъвкави“, отбелязва Тарас Демура, генерален директор на TUI Русия. “Изправени сме пред амбициозни планове за умножаване на броя на изпратените туристи както в Русия, така и в чужбина, затова искаме да се съсредоточим върху подобряването на качеството на почивката им. В момента управляваме три турски хотела, в бъдеще планираме да се разширим и в други области, включително в Русия.”

Споделете тази статия

Свързани Статии

Последвайте ни във Facebook

Обяви за работа от

Открийте най-новите свободни позиции в туризма.

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist

Създайте своя персонализиран бюлетин

Седмични новини:

Класическият седмичен бюлетин на 21Hoteliers, предоставящ ви най-важните новини и анализи от изминалата седмица.

Executive:

Месечен бюлетин с фокус върху ключовите развития в бранша, както и съвети и анализи от полза на ръководството на хотела. 

[newsletter_form]