fbpx

TUI прогнозира силно търсене на дестинации на дълги разстояния

Германският лидер на пазара TUI уверено прогнозира силно търсене на екзотични дестинации тази зима, тъй като ограниченията на пандемията се облекчават по целия свят и пътуванията на дълги разстояния ще бъдат възможни отново.

След едногодишни ограничения, свързани с Covid-19 пандемията, които до голяма степен не позволяват на клиентите да пътуват на дълги разстояния, желанието за екзотични дестинации очевидно се увеличава, заяви директора на TUI Германия, Марек Андризак по време на представянето на програмата на компанията през зимата 2021/22 пред fvw. Андризак очаква много междуконтинентални дестинации да бъдат отворени за посетители идващата зима. “Въпреки че все още не може да бъде посетен целият свят, ние ще предложим широка и разнообразна програма с около 75 000 възможности за настаняване и хиляди екскурзии и преживявания“, заяви той. TUIfly ще експлоатира 17 самолета до 14 различни дестинации за плажни почивки на средни разстояния.

В знак на това задържано търсене TUI заяви, че Малдивите са сред трите най-резервирани зимни дестинации в момента, за първи път в историята. Не е изненадващо, че двете най-популярни дестинации за следващата зима засега са Канарите и Египет, като Австрия и Германия са съответно на четвърто и пето място. Директорът по туризма Щефан Баумърт обясни, че клиентите искат много пространство и неприкосновеност на личния живот, повишавайки търсенето на места с опция за самообслужване. В допълнение, предстоящото откриване на новопостроения хотел TUI Blue Olhuveli Romance на Малдивите генерира все повече резервации, посочи той.

Доминиканската република и ОАЕ в момента също виждат добро търсене, следвани от САЩ, Мексико и Тайланд, добави той. Коментирайки перспективите за САЩ, които обикновено са най-голямата дестинация за дълги разстояния за германците, Баумерт каза: “Търсенето вече се увеличава и има голям шанс пътуването от Европа до САЩ да се възобнови тази година.”

Канарските острови остават категорично номер едно на TUI за зимните почивки, водени от Фуертевентура, Гран Канария и Тенерифе. TUIfly ще извършва 60 седмични полета с общо около 300 000 места до островите през следващата зима, докато TUI има около 1000 хотела и апартаменти в своята зимна програма, включително току-що обновения Riu Palace Maspalomas на Гран Канарая и Riu Buenavista на Тенерифе. По отношение на Египет, Баумерт каза, че търсенето “очевидно се е повишило” през последните седмици и той прогнозира, че Марса Алам ще се върне на туристическата карта заедно с Хургада тази предстояща зима. TUIfly ще има 15 седмични полета до двете дестинации следващата зима.

Споделете тази статия

Свързани Статии

Последвайте ни във Facebook

Обяви за работа от

Открийте най-новите свободни позиции в туризма.

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist

Създайте своя персонализиран бюлетин

Седмични новини:

Класическият седмичен бюлетин на 21Hoteliers, предоставящ ви най-важните новини и анализи от изминалата седмица.

Executive:

Месечен бюлетин с фокус върху ключовите развития в бранша, както и съвети и анализи от полза на ръководството на хотела. 

[newsletter_form]