fbpx

TUI продава част от хотелите си и други активи за да покрие кредит от 4 млрд. евро

Европейският туристически гигант TUI Group планира да събере около 1,5 млрд. Евро чрез продажба на активи, след като търсенето на ключови пазари започне да се възстановява и финансовите резултати на компанията се подобрят, съобщи Bloomberg.

Дълговата тежест за компанията се увеличи значително след отпускането на три големи кредита в размер на над 4 милиарда евро, които бяха отпуснати срещу гаранции на германското правителство. Последният транш от 1,2 милиарда беше договорен на 30 септември.

Компанията обмисля да продаде някои от своите 400 хотела, както и круизната линия Marella, като опция за засилване на финансовото състояние, заяви Фриц Юсен, изпълнителен директор на туроператора, на брифинг във Франкфурт на Майн. Що се отнася до издаването на допълнителна емисия акции, разпределени между съществуващите акционери на намалена цена, тогава за тази стъпка, според Юсен, е необходимо да се възстанови цената на акциите.

В допълнение, компанията по-рано обяви плановете си да продаде част от въздушния си флот. Планира се да се продадат до 30 самолета от различни класове, намалявайки общия флот до 120 самолета. Туристическият гигант подписа и споразумение с Boeing за отлагане на доставките на нови самолети, което спести около 900 милиона евро.

Фриц Юсен отбеляза, че след “много нестабилна” зима търсенето на пътувания може да започне да се възстановява от януари до март, когато обикновено се правят повечето резервации за летни пътувания.

В момента Групата притежава около 400 хотела от марки като TUI Blue, Robinson, Magıc Lıfe, RIU, Sensatorı, Sueno, Atlantica, Gunpowder, Blue Diamond, Dorfhotel, Grouphotel, Iberotel, Jaz, Mixing, Nordotel, Sol Y Mar, Тоскана Курорт, Castelfalfi, TT Hotels.

Споделете тази статия

Свързани Статии

Последвайте ни във Facebook

Обяви за работа от

Открийте най-новите свободни позиции в туризма.

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist

Създайте своя персонализиран бюлетин

Седмични новини:

Класическият седмичен бюлетин на 21Hoteliers, предоставящ ви най-важните новини и анализи от изминалата седмица.

Executive:

Месечен бюлетин с фокус върху ключовите развития в бранша, както и съвети и анализи от полза на ръководството на хотела. 

[newsletter_form]