fbpx

TUI продължава да трансформира хотелския си бизнес, предава 11 обекта на Grupotel

Туристическият холдинг TUI продължи да трансформира своя хотелски бизнес, след като прехвърли дялове на 19 хотела на хотелската верига Rui.

Туристическата компания обяви, че ще предаде 11 хотела от марката Nordotel (общо с над 5800 стаи) на Grupotel, съвместна компания с испанската верига Ramis. Това са средно големи и малки хотели, които са най-търсени сред туристите от Скандинавия. Grupotel ще управлява и продава тези места за настаняване.

Nordotel е хотелска верига, която има хотели и апарт комплекси в няколко дестинации в Испания и Португалия. Предимно местата за настаняване са в Гран Канария, Ланзароте, Ибиза и Майорка. Един от емблематичните хотели на верига е TUI Blue Orquidea, който се намира в Гран Канария и разполага с 255 модерни стаи. 4-звездният хотел, разположен в района на Сан Агустин е идеален за двойки, групи, семейства или бизнес пътувания, където гостите могат да резервират нощувка със закуска, полупансион или ол инклузив. Хотелът предлага широка гама от услуги, които включват зала за събития и спа център.

Grupotel Hotels & Resorts е хотелска верига с централа в Майорка, основана от Мигел Рамис Марторел през 1968 г. Като една от най – големите компании на Балеарските острови, тя разполага с богата колекция от уникални хотели в основните средиземноморски локации Майорка, Менорка, Ибиса и Барселона. Grupotel е известен като хотелска група с гостоприемно обслужване, което се стреми да създаде незабравими преживявания за своите гости, както в комплекси за семейна почивка, така и в хотели само за възрастни. TUI държи 50 % дял в Grupotel от 1999 г. насам.

Сътрудничеството между TUI и Ramis започва преди повече от 22 години. Прехвърлянето на хотелските активи към съвместното предприятие е логична стъпка към оптимизиране на хотелското подразделение на туристическия холдинг и позволява на TUI да се съсредоточи върху основната си дейност – продажбата на почивки. TUI възнамерява да се развива чрез своите международни хотелски марки и управлението на тези хотели, като инвестира по – малко капитал в недвижими имоти в бъдеще.

В бъдеще Grupotel ще управлява 46 обекта с над 19 500 легла на Балеарските острови, Канарските острови и други части на Испания. В същото време някои от обектите ще продължат да работят като TUI Blue, която е основната хотелска марка на TUI през последните няколко години.

Споделете тази статия

Свързани Статии

Последвайте ни във Facebook

Обяви за работа от

Открийте най-новите свободни позиции в туризма.

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist

Създайте своя персонализиран бюлетин

Седмични новини:

Класическият седмичен бюлетин на 21Hoteliers, предоставящ ви най-важните новини и анализи от изминалата седмица.

Executive:

Месечен бюлетин с фокус върху ключовите развития в бранша, както и съвети и анализи от полза на ръководството на хотела. 

[newsletter_form]