fbpx

TUI преустановяват почти всички пътувания; British Airways намалят капацитета си със 75%

Късно снощи бордът на TUI взе решение да преустанови значителна част от дейността си, включително ваканционни пакети, круизи и хотелски операции, до второ повикване. Временната мярка е взета в съобразност с глобалните усилия да се ограничи разпространението на COVID-19.

Поради безпрецедентната ескалация на COVID-19, бордът на TUI постоянно прави оценка на ситуацията и разглежда множество варианти за подпомагане на нашите клиенти, колеги и партньори,
заявава компанията.

Също така, TUI оттегли ръководството си за приходите за 2020-та, публикувано едва на 11-ти февруари. Туроператорът няма намерение да издава ново ръководство за тази година, имайки предвид колко нестабилна е настоящата ситуация.

Същевременно, AIG – собсвеникът на British Airlines, обяви днес, че намаля капацитета си със 75%

AIG взе решение да ограничи значително полетите си, поради значителен спад на търсенето при почти всички курсове, по които компанията оперира. Значителен фактор за решението е и несигурността, породена от решението на американския президент Доналд Тръмп да ограничи влизането в страна за чуждестранни граждани от Шенгенското пространство, Великобритания и Ирландия. Множество други страни от Европа и Южна Америка също ограничават влизането през границите си.

Наблюдаваме съществен спад на резервациите при всички нашии авиолинии и глобалната мрежа през последните няколко седмици, и очакваме търсенето да остане слабо дори и след началото на летния сезон. Затова ние предприемаме значителни мерки за намалянето на нашите полети. Продължаваме да наблюдаваме нивата на търсене и имаме гъвкавостта да предприемем последващи понижения на полетите ако е необходимо.
Уили Уолш, Изпълнителен директор на IAG Group
ac graphic map coronavirus spread in europe 16 MARCH TUI преустановяват почти всички пътувания; British Airways намалят капацитета си със 75%
Европа се превърна в основното огнище на пандемията от коронавирус
Споделете тази статия

Свързани Статии

Последвайте ни във Facebook

Последни Статии

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist

Създайте своя персонализиран бюлетин

Седмични новини:

Класическият седмичен бюлетин на 21Hoteliers, предоставящ ви най-важните новини и анализи от изминалата седмица.

Executive:

Месечен бюлетин с фокус върху ключовите развития в бранша, както и съвети и анализи от полза на ръководството на хотела.