fbpx

TUI преговаря с Германия за нова финансова помощ

Намиращият се не в най-доброто си състояние германски туроператор TUI, проведе разговори в Берлин преди около две седмици за евентуална нова финансова помощ от около 1,2 милиарда евро, от Фонда за икономическа стабилизация (WSF), финансов инструмент, създаден от германското федерално правителство за смекчаване на ефекта от пандемията Covid-19 за икономиката.

В началото на април държавната банка KfW вече отпусна заем от 1,8 милиарда евро на TUI. Както ви съобщихме, за да намали разходите, TUIFly планира съкращения на служителите и флота. „Ще има промяна в структурата на флота при TUI fly, за съжаление, това ще се отрази и върху служителите“, заяви шефът на TUI Германия Марек Андриджак пред вестник Frankfurter Allgemeine Zeitung.

Понастоящем TUI fly Germany оперира флот от 35 самолета Boeing 737-800 и беше планирано да се разрастне до 39 самолета, но тази цел не бе постигната, поради заземяването на самолетите Boeing 737 MAX.

Плановете за връщане на полети на дълги разстояния от Дюселдорф с два Boeing 787 Dreamliners са отложени. Допълнителен натиск възниква и с края на споразумението с Eurowings, чрез което TUI наема самолети на дъщерното дружество на Lufthansa.

Петък (05.06) по време на пресконференция директорът на TUI Western Region, Гунтер Хофман заяви, че TUI fly Belgium не е поискала държавна помощ от белгийското правителство, тъй като може да разчита на германската група да предостави средства при нужда.

Източник: https://www.aviation24.be/

Споделете тази статия

Свързани Статии

Последвайте ни във Facebook

Обяви за работа от

Открийте най-новите свободни позиции в туризма.

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist

Създайте своя персонализиран бюлетин

Седмични новини:

Класическият седмичен бюлетин на 21Hoteliers, предоставящ ви най-важните новини и анализи от изминалата седмица.

Executive:

Месечен бюлетин с фокус върху ключовите развития в бранша, както и съвети и анализи от полза на ръководството на хотела. 

[newsletter_form]