fbpx

TUI представи онлайн инструмент за възстановяване на суми, признаха грешки във връзката с клиентите си

TUI актуализира процедурите си за възстановяване на суми по резервации, включително въвеждане на онлайн инструмент за самообслужване за клиенти.

Туристическият гигант, най-големият туроператор в Обединеното кралство, се извини и призна, че „не го направихме правилно“ по отношение на това как се е справил с 900 000 клиенти, засегнати от пандемията на коронавирус и произтичащите от него ограничения за пътуване досега. TUI се нареди сред най-лошите големи туристически фирми по отношение на възстановяване на суми и връзка с клиентите си, в скорошно проучване на потребителите от MoneySavingExpert, с резултат от -60% удовлетвореност.

Клиентите, които са отменили пътуванията си преди 11 юни, вече имат достъп до раздел за самообслужване на уебсайта на TUI, за да кандидатстват за възстановяване на пари, като премахват необходимостта да се обаждат в центровете за обслужване на клиенти.

Клиентите с почивки, резервирани до 31 август, вече могат да правят безплатни промени по своите резервации, онлайн до 30 юни.

Директорът на TUI Великобритания и Ирландия Андрю Флинтъм каза: „Ние знаем, че не справихме добре. Правим всичко възможно да подобрим нещата и съжаляваме за чувството на неудовлетвореност от нашите клиенти. Организирането на незабравими почивки е това, което правим най-добре, но се провалихме в това да създадем подходяща система, която да подкрепи нашите клиенти сега, когато не може да се пътува и особено със скоростта на промените, с които се сблъскахме последните седмици.”

TUI е широко критикуван, че казва на клиентите, чиито пътувания са отменени, че трябва да приемат „кредитна бележка за възстановяване“ и след това да се обадят на компанията, за да поискат възстановяване.

Компанията обеща нова, подобрена система, която ще позволи на клиентите да поискат възстановяване на средства онлайн и да управляват бъдещи резервации.

Споделете тази статия

Свързани Статии

Последвайте ни във Facebook

Обяви за работа от

Открийте най-новите свободни позиции в туризма.

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist

Създайте своя персонализиран бюлетин

Седмични новини:

Класическият седмичен бюлетин на 21Hoteliers, предоставящ ви най-важните новини и анализи от изминалата седмица.

Executive:

Месечен бюлетин с фокус върху ключовите развития в бранша, както и съвети и анализи от полза на ръководството на хотела. 

[newsletter_form]