fbpx

TUI планират да продължат работа без отваряне на агенциите си

Туроператорът TUI не планира напълно да възобнови работата на своята търговска мрежа от 15 юни, когато се планира да започне възобновяването на полетните програми в популярни туристически дестинации, твърдят източници на TTG Media.

Това решение се дължи на факта, че компанията все още не е в състояние да вземе мерки за сигурност в търговските си офиси. От 1 юни обаче компанията ще върне 1100 от своите мениджъри, които ще работят дистанционно. Разглеждат се и други опции, включително работа в режим „затворени врати“, когато служителите са в офиса, но не контактуват директно с клиентите.

Андрю Флинтъм, изпълнителен директор на TUI във Великобритания и Ирландия, заяви, че кол-центъра на компанията поддържа до милион обаждания на ден по отношение на трансфери и възстановяване на суми за анулирани почивки. Това е десет пъти повече обаждания, отколкото преди пандемията.

Според представители на TUI безопасността на служителите е приоритет за компанията, така че те не планират да отварят вратите на офисите за посещение от клиенти. Освен това основната задача на мениджърите в момента не е толкова нови продажби, колкото информационна поддръжка към клиентите, с които вече са сключени договори. И за да се решат тези проблеми, комуникацията в офиса не е необходима.

Правителството на Обединеното кралство разреши от 15 юни да се отворят компаниите, които продават стоки и услуги и не са от първа необходимост. Туристическите агенции също принадлежат към тях, но те трябва да спазват предписаните мерки за сигурност.

По-рано TUI обяви планове за рестартиране на туристическите програми от края на юни 2020 г. Първите полети ще се извършват до испанския остров Майрка.

Източник: TTG Media

Споделете тази статия

Свързани Статии

Последвайте ни във Facebook

Обяви за работа от

Открийте най-новите свободни позиции в туризма.

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist

Създайте своя персонализиран бюлетин

Седмични новини:

Класическият седмичен бюлетин на 21Hoteliers, предоставящ ви най-важните новини и анализи от изминалата седмица.

Executive:

Месечен бюлетин с фокус върху ключовите развития в бранша, както и съвети и анализи от полза на ръководството на хотела. 

[newsletter_form]