fbpx

TUI планира възобновяване на полетите до България в края на юни

Европейският туроператор TUI Group планира да възобнови своите полетни програми до най-популярните европейски курорти до края на юни, съобщава германското издание Rheinische Post, позовавайки се на изпълнителния директор на компанията Фриц Юсен.

„Ние възнамеряваме да стартираме полетите в края на юни, когато започва разгара на летните ваканции в Европа“, заяви топ мениджърът на компанията. “Полетите до Майорка ще започнат през втората половина на юни. Освен това Австрия, Гърция, Хърватия, Кипър и България са готови да приемат туристи и вероятно скоро към тях ще бъдат добавени и други дестинации.”

Тази новина ще зарадва не само туристи, но и представители на хотелиерската индустрия на тези страни. По-рано TUI обяви условията, при които ще изплаща сумите, които дължи на хотелските си партньори. Според тях основните обеми на дългове ще бъдат изплатени на обектите, едва след като започне възобновяване на туристическия поток към техните страни. Новината за старта на полетите дава надежда на курортните хотели, които от няколко месеца изпитват сериозни финансови трудности.

По-рано този месец основния европейски туроператор обяви отмяната на всички почивки до 11 юни. Освен това компанията обяви план за оптимизация, по време на който ще намали разходите си с 30%, ще съкрати до 8 хиляди служители и също така ще ускори онлайн трансформацията си.

Източник: Rheinische Post

Споделете тази статия

Свързани Статии

Последвайте ни във Facebook

Обяви за работа от

Открийте най-новите свободни позиции в туризма.

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist

Създайте своя персонализиран бюлетин

Седмични новини:

Класическият седмичен бюлетин на 21Hoteliers, предоставящ ви най-важните новини и анализи от изминалата седмица.

Executive:

Месечен бюлетин с фокус върху ключовите развития в бранша, както и съвети и анализи от полза на ръководството на хотела. 

[newsletter_form]