fbpx

TUI отмени всички полети до Закинтос поради опасения от нови случаи на Covid-19

TUI Group отмени всички полети и почивки в парти дестинация на остров Закинтос заради туристи, които не спазват мерките за безопасност срещу Covid-19.

Туристическият гигант заяви, че от утре вече няма да предлага пътувания до курорта Лаганас на Закинтос. Това се случва, след като шест различни колективни иска са свързани с полети от острова.

Решението идва, тъй като както Шотландия, така и Уелс въвеждат отново карантинни мерки за гостите, които се връщат от Гърция, поради опасенията, че случаите на Covid-19 могат да се увеличат. Шотландското правителство обяви, че всички пътници, пристигащи от Гърция, ще бъдат помолени да се самоизолират за 14 дни след 04:00 часа в четвъртък, докато здравният министър на Уелс е помолил пристигащите от Закинтос да се карантинират.

Коментирайки хода, говорител на TUI каза: „След последните положителни случаи на Covid-19 от клиенти, които се си тръгват от Закинтос, ние взехме решението да не предлагаме повече почивки в курорта Лаганас от четвъртък. Лаганас е популярен курорт с млади хора, които традиционно почиват на големи групи. Здравето и безопасността на нашите колеги и клиенти е нашата основна грижа и последните случаи показват, че някои клиенти не следват мерки за социално дистанциране и носене на предпазни средства.”

Припомняме, че 193 туристи от полета на туроператора TUI UK, които се завърнаха в град Кардиф от гръцкия остров Закинтос, веднага бяха поставени под карантина. На борда бяха открити16 случая на коронавирус, като туристите наричат ​​този полет „пълен с ковидиоти“ (буквално означава „идиоти, които отричат ​​опасността от коронавирус“).

Източник: breakingtravelnews.com

Споделете тази статия

Свързани Статии

Последвайте ни във Facebook

Обяви за работа от

Открийте най-новите свободни позиции в туризма.

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist

Създайте своя персонализиран бюлетин

Седмични новини:

Класическият седмичен бюлетин на 21Hoteliers, предоставящ ви най-важните новини и анализи от изминалата седмица.

Executive:

Месечен бюлетин с фокус върху ключовите развития в бранша, както и съвети и анализи от полза на ръководството на хотела. 

[newsletter_form]