fbpx

TUI отмени всички полети до Закинтос поради опасения от нови случаи на Covid-19

TUI Group отмени всички полети и почивки в парти дестинация на остров Закинтос заради туристи, които не спазват мерките за безопасност срещу Covid-19.

Туристическият гигант заяви, че от утре вече няма да предлага пътувания до курорта Лаганас на Закинтос. Това се случва, след като шест различни колективни иска са свързани с полети от острова.

Решението идва, тъй като както Шотландия, така и Уелс въвеждат отново карантинни мерки за гостите, които се връщат от Гърция, поради опасенията, че случаите на Covid-19 могат да се увеличат. Шотландското правителство обяви, че всички пътници, пристигащи от Гърция, ще бъдат помолени да се самоизолират за 14 дни след 04:00 часа в четвъртък, докато здравният министър на Уелс е помолил пристигащите от Закинтос да се карантинират.

Коментирайки хода, говорител на TUI каза: „След последните положителни случаи на Covid-19 от клиенти, които се си тръгват от Закинтос, ние взехме решението да не предлагаме повече почивки в курорта Лаганас от четвъртък. Лаганас е популярен курорт с млади хора, които традиционно почиват на големи групи. Здравето и безопасността на нашите колеги и клиенти е нашата основна грижа и последните случаи показват, че някои клиенти не следват мерки за социално дистанциране и носене на предпазни средства.“

Припомняме, че 193 туристи от полета на туроператора TUI UK, които се завърнаха в град Кардиф от гръцкия остров Закинтос, веднага бяха поставени под карантина. На борда бяха открити16 случая на коронавирус, като туристите наричат ​​този полет „пълен с ковидиоти“ (буквално означава „идиоти, които отричат ​​опасността от коронавирус“).

Източник: breakingtravelnews.com

Споделете тази статия

Свързани Статии

Последвайте ни във Facebook

Последни Статии

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist

Създайте своя персонализиран бюлетин

Седмични новини:

Класическият седмичен бюлетин на 21Hoteliers, предоставящ ви най-важните новини и анализи от изминалата седмица.

Executive:

Месечен бюлетин с фокус върху ключовите развития в бранша, както и съвети и анализи от полза на ръководството на хотела.