fbpx

TUI обявиха начало на сезона, поляци и холандци летят в България

Летният сезон 2020 започва във все повече и повече страни. Всички туроператори и авиокомпании на TUI са готови да рестартират бизнеса си. Първите “ваканционни” полети вече излетяха, от Германия, Белгия и Швейцария. Балеарските острови, Гърция, Кипър, Португалия и Хърватия са първите летни дестинации през този сезон.

TUI оценява и инициативата на Европейската комисия за отваряне на пътуванията към страни извън ЕС. Правилно е и отразява търсенето на много клиенти, да разрешат пътуването до страни извън ЕС, където е възможно, по безопасен и отговорен начин, като например в Турция или Мароко.

Разговорите със съответните правителства дават увереност, че техните протоколи за здраве и безопасност отговарят на високите стандарти, както в рамките на ЕС. Като интегрирана туристическа група със собствени туроператори, хотели и авиокомпании, TUI е добре подготвен да предложи почивки в тези популярни дестинации в кратък срок, след като бъдат премахнати националните ограничения за пътуване.

В момента TUI преглежда резултатите от рестартирането на ваканциите на Майорка в средата на юни. Целта на балеарското и испанското правителство, както и на TUI беше да приложат концепциите за здраве и безопасност на практика и да оценят приемането им от гостите. Първите данни показват, че клиентите приемат положително защитните мерки и изисквания по време на полетите и в хотелите. Подробности за резултата ще бъдат публикувани следващата седмица.

Ето и част от програмата на TUI по пазари:

Германия: Като първи туроператор, TUI Deutschland възобнови работата си още на 15 юни, като два полета бяха направени от Дюселдорф и Франкфурт до Майорка и оттогава са планирани 40 допълнителни полета до края на юни. През юли германският туроператор планира да извърши 1500 полета, главно до Балеарските острови, Гърция, Кипър и Португалия.

Австрия: Първият полет на TUI Австрия ще излети от Виена на 3 юли, като се отправя към Крит. През юли се планират 60 седмични заминавания с акцент върху гръцките острови.

Швейцария: TUI Suisse възобнови работата си още на 18 юни, с първия полет от Цюрих до Фаро и на 29 юни за Ларнака. През следващите седмици са планирани отпътувания с акцент върху Балеарските острови, Гърция и Канарските острови.

Полша: TUI Полша е на път да започне операции за Майорка и Крит от 1 юли и след това бързо ще добави България и Гръцките острови към портфолиото си. Като първи пазар в рамките на TUI, TUI Poland премести дигитализира цялата си услуга, предоставяйки на всички гости напълно дигитална поддръжка 24/7 чрез приложението си.

Обединеното кралство и Ирландия: Вторият по големина пазар на TUI, Обединеното кралство и Ирландия, възобновява дейността си от 11 юли, като първият полет (и) заминава от Лондон-Гетуик до Ибиса и Бирмингам към Палма. Той ще изпълнява 44 полета седмично до осем дестинации между 11 и 24 юли и ще се увеличи до 19 дестинации от 25 юли, увеличавайки своето кратко летене на къси и средни разстояния от август.

Белгия: На 20 юни TUI fly Belgium изпълни първия си полет от Брюксел до Дубровник. От 1 юли нататък белгийският туроператор ще започне програмата си в Испания и Гърция. TUI fly Belgium постепенно ще увеличава своите операции. От 24 юли компанията ще изпълнява изцяло своята програма с 219 седмични полета до 72 дестинации.

Холандия: TUI Холандия отново ще започне да функционира от 1 юли, като първият полет ще бъде насочен от Амстердам до Майорка, последван от полети до Гран Канария, Тенерифе, Ибиса и няколко гръцки острова по-късно същата седмица. От средата на юли нататък се планират полети до Кипър и България.

В следващите седмици всички пазари постепенно увеличават обемите си според търсенето и нарастващия брой дестинации, които са достъпни. За да гарантира здравето и безопасността на своите клиенти, TUI въведе цялостен набор от мерки и протоколи, включително 10-точков план за своите хотели, и работи в тясно сътрудничество със своите партньори, като авиокомпании, летища, хотели и съответните власти и правителства в дестинациите.

Източник: TUI

Споделете тази статия

Свързани Статии

Последвайте ни във Facebook

Обяви за работа от

Открийте най-новите свободни позиции в туризма.

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist

Създайте своя персонализиран бюлетин

Седмични новини:

Класическият седмичен бюлетин на 21Hoteliers, предоставящ ви най-важните новини и анализи от изминалата седмица.

Executive:

Месечен бюлетин с фокус върху ключовите развития в бранша, както и съвети и анализи от полза на ръководството на хотела. 

[newsletter_form]