fbpx

TUI обяви страните, в които се очаква туристически бум през 2021 година

Ограниченията за пътуване ще бъдат премахнати за летния сезон 2021 г. Тази прогноза беше изразена от германските представители на TUI, които вярват, че същата оценка се дава и в правителството. В резултат на това средиземноморските страни ще се възползват от възобновяването на туризма и на първо място Турция, Гърция, Испания и Кипър, предполагат експерти.

Норберт Фибиг, президент на Асоциацията на германските туристически агенти (DRV), каза: “За Великденските празници ще проверим къде туристите искат да летят и ще видим какво се случва. А от май пътуванията в чужбина ще се увеличат и апетитът за пътуване отново ще „гръмне“, особено през лятото“, коментира Фибиг.

Като цяло туристическото ръководство на страната се съгласява с него. „Вярваме, че през лятото ще има бум на туризма. Разбира се, 2021 г. все още ще бъде кризисна година, но надеждите за лятото и втората половина на годината са реалистични“, каза Томас Барейс, заместник-министър на туризма в Германия.

Тази оценка беше подкрепена от туристическия гигант TUI. В изявление най-големия европейски туроператор нарече оценката на заместник-министъра на туризма „обещаваща“. „Нашият анализ показва, че апетитът към туризъм се е увеличил значително след трудния процес на борба с коронавируса. Най-важните туристически дестинации ще бъдат класическите. А именно – Турция, Гърция, Испания. Плюс Португалия и Кипър.” Както отбелязват представителите на туроператора, програмите за резервации вече са започнали. Освен това се очаква високо ниво на заетост в обичайния период от юли до август.

Припомняме, че до момента TUI регистрира общо 2,8 милиона резервации за лятото на 2021 г. – около 56% от резервациите по същото време през 2019 г., но с 20% по-високи средни цени.

„Както се очаква, клиентите ще резервират лятната си ваканция много по-късно тази година, отколкото в нормалните години“, каза Фриц Юсен пред fvw, главен изпълнителен директор на TUI Group. „Въпреки това търсенето остава силно, хората искат да пътуват – това показва добрият брой резервации за лятото“.

Споделете тази статия

Свързани Статии

Последвайте ни във Facebook

Обяви за работа от

Открийте най-новите свободни позиции в туризма.

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist

Създайте своя персонализиран бюлетин

Седмични новини:

Класическият седмичен бюлетин на 21Hoteliers, предоставящ ви най-важните новини и анализи от изминалата седмица.

Executive:

Месечен бюлетин с фокус върху ключовите развития в бранша, както и съвети и анализи от полза на ръководството на хотела. 

[newsletter_form]