fbpx

TUI намалява капацитета си за сезон 2021, ръст в резервациите за 2022 година

TUI Group заяви в четвъртък, че намалява капацитета за лятната си програма до три четвърти от нивото си за 2019 г. и че резервациите за пиковия сезон остават непроменени в сравнение с миналия месец. Базираната в Германия туристическа група заяви, че резервациите за лятото, включително прехвърени такива от 2020 година и ваучери остават 2,8 милиона, което е 60% под нивото на 2019 година. Резервациите остават почти непроменени от актуализацията, публикувана през февруари.

Компанията заяви, че е коригирала капацитета си за пиковите летни месеци от юли на 75%, спрямо 80% по-рано, в сравнение с нивата от 2019 г. TUI обявиха, че остават гъвкави да увеличат капацитета отново в краткосрочен план, след като е постигнат допълнителен напредък в програмите за ваксинация и ограниченията за пътуване са премахнати.

TUI коментира, че продължава да наблюдава силно задържано търсене, като резервациите на клиенти от Великобритания за лятото 2022 година са два пъти повече от тези за 2021 г. Най-големият европейски туроператор обяви, че разполага с налични средства от 1,6 милиарда евро (1,89 милиарда долара) и има осигурена ликвидност до лятото.

„Продължаваме да наблюдаваме силно задържано търсене във Великобритания, като резервациите за лято 2022 сега са с около 120% ръст, в сравнение с резервациите през лятото на 2021. Резервациите за месец май 2022 г. отчитат увеличение с повече от 150% в сравнение с май 2021 г.“, сподели Фриц Юсен, изпълнителен директор на TUI Group.

Групата очаква да превози и летовници от Германия през Великден, които ще бъдат тествани в избраната от тях дестинация, преди да се върнат у дома в съответствие с изискванията за влизане в Германия.

Споделете тази статия

Свързани Статии

Последвайте ни във Facebook

Обяви за работа от

Открийте най-новите свободни позиции в туризма.

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist

Създайте своя персонализиран бюлетин

Седмични новини:

Класическият седмичен бюлетин на 21Hoteliers, предоставящ ви най-важните новини и анализи от изминалата седмица.

Executive:

Месечен бюлетин с фокус върху ключовите развития в бранша, както и съвети и анализи от полза на ръководството на хотела. 

[newsletter_form]