fbpx

TUI намаля бюджета си заради коронавируса

Европейският туристически гигант TUI Group е очертал редица мерки, които възнамерява да предприеме, за да се справи с потенциалните смущения бизнеса си заради епидемията от коронавирус.
Компанията заяви, че досега е наблюдавала само „пределен ефект“(marginal effects) върху дейността си, силния старт на годината. Въпреки това с разпространението на огнището в Европа, TUI завиха, че работят по редица приоритети. Те включват запазване на контрола върху разходите чрез намаляване на бюджета,включително замръзяване наемането на нови служители и отлагане на неприоритетни проекти.
„Като се има предвид, че ситуацията все още се развива, все още не е възможно да се оцени потенциалното финансово въздействие върху нашия бизнес от настоящото развитие на COVID-19 (коронавирус). Ние непрекъснато наблюдаваме ситуацията много отблизо и активно оценяваме последствията за нашия бизнес “, заявиха от компанията.
Избухването на болестта удря силно туристическите компании и хотелиерството, като хората отлагат своите планове за пътуване. Авиокомпаниите, които започнаха с отмяна на маршрути от Китай, сега изтеглят иполетите си от други райони, особено тези, в които са наблюдавали значителен брой случаи, като Северна Италия.
Източник: Skift

Споделете тази статия

Свързани Статии

Последвайте ни във Facebook

Последни Статии

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist

Създайте своя персонализиран бюлетин

Седмични новини:

Класическият седмичен бюлетин на 21Hoteliers, предоставящ ви най-важните новини и анализи от изминалата седмица.

Executive:

Месечен бюлетин с фокус върху ключовите развития в бранша, както и съвети и анализи от полза на ръководството на хотела.