fbpx

TUI намали зимния капацитет отново, планира 30% по-ниски годишни разходи

Най-голямата туристическа група в Европа TUI намалява капацитета си за зима 2020/21 още повече, на фона на нестабилното търсене и след 83% спад в резервациите това лято. След като рестартира програмата си за лято 2020 през юни, TUI Group закара само 1,4 милиона клиенти на почивка през последните четири месеца. Общите резервации за лятото на 2020 г. са с 83% по-ниски от миналата година, а средната продажна цена е спаднала с 19%.

Това се равнява на 15% от продадената оригинална програма, отразяваща въздействието на анулиранията от средата на март, спрямо 97%, продадени към същия момент миналата година. В отговор на това слабо търсене TUI допълнително намали капацитета от юли до септември от 30% до 25%, но постигна 84% среден коефициент на заетост при това ниско ниво. До края на август компанията отвори 157 от своите хотели (около 44% от притежаваното от нея портфолио) и възобнови кратките европейски круизи с круизи TUI и круизи Hapag-Lloyd, въпреки че операциите на Marella Cruises остават прекъснати.

И все пак главният изпълнителен директор Фриц Юсен остана позитивен относно представянето на компанията. “Успешно рестартирахме операциите си, клиентите се наслаждават на ваканциите си с новите адаптирани хигиенни протоколи и ние закарахме 1,4 милиона клиенти на почивка”, посочи той. Но той призна: “Наличността на дестинациите в момента е силно повлияна от правителствените политики и развитието на пандемията, което означава, че околната среда остава нестабилна и вероятно ще остане такава през следващите няколко тримесечия.”

TUI сега очаква слабо търсене за предстоящия сезон зима 2020/21 и допълнително намали капацитета си с 20% до едва 40% от първоначално планираните нива. Към днешна дата са продадени около 30% от този намален капацитет, което се равнява на 59% спад в сравнение с нормалните нива от миналата година. Могат да последват допълнителни намаления. „Ще наблюдаваме и гъвкаво ще адаптираме капацитета си, в съответствие с търсенето, както и ограниченията за пътуване, за да гарантираме, че ще продължим да предлагаме отговорно на нашите клиенти редица безопасни опции за зимна почивка“, заяви лидерът на европейския пазар.

Междувременно TUI Group се фокусира силно върху намаляването на разходите в рамките на „глобална програма за преструктуриране“. Компанията вече обяви планове за трайно намаляване на годишната си база за общи разходи с 30%, с икономии от над 300 милиона евро. Това потенциално засяга 8000 работни места.

Източник: Fvw

Споделете тази статия

Свързани Статии

Последвайте ни във Facebook

Последни Статии

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist

Създайте своя персонализиран бюлетин

Седмични новини:

Класическият седмичен бюлетин на 21Hoteliers, предоставящ ви най-важните новини и анализи от изминалата седмица.

Executive:

Месечен бюлетин с фокус върху ключовите развития в бранша, както и съвети и анализи от полза на ръководството на хотела. 

[newsletter_form]