fbpx

TUI, Jet2, Ryanair: Кога ще подновят полетите си трите авиокомпании

Jet2

В изявление тази седмица, Jet2 обявиха: “С оглед на продължаващата несигурност, причинена от пандемията Covid-19, ние взехме решението да възобновим програмата си за полети и почивки на 17 юни. Това означава за клиенти, пътуващи преди тази дата, за съжаление вашите полети и ваканции няма да се осъществят.“ Те добавиха, че ще се свържат с всички засегнати клиенти, за да обсъдят техните възможности, което включва промяна на датите. Те казаха: “Моля, имайте тъпрние към нас и ние предварително благодарим на клиентите за тяхната лоялност и разбиране.”

Ryanair

Ryanair ще работи през предстоящите седмици с ограничен график. Изпълнителният директор Майкъл О’Лири каза, че авиокомпанията ще се върне към нормалния график на търговските полети през юни. По-голямата част от полетите от Обединеното кралство са до Дъблин или Корк, с европейски дестинации Айндховен, Лисабон, Будапеща. Настоящият график на полетите е в сила до 16 април, въпреки че това вероятно ще бъде удължено. Засега обаче авиокомпанията заявява, че ще продължи да работи с правителствата на ЕС, за да поддържа ограничени полетни връзки, отворени по спешни причини, въпреки ниския товар на пътници. Авиокомпанията се отказва от такси за промяна на резервирани полети до края на май, които могат да бъдат променени за друга дата до края на август.

TUI

Междувременно TUI отмени всички пътувания до 14 май, а круизите на Marella Cruise до юни. Датите обаче подлежат на промяна. В изявление туроператорът заяви, че “ще продължи да изменя и адаптира срокове в съответствие с най-новите световни съвети за пътуване”. Говорител на групата добави: “Ние непрекъснато наблюдаваме ситуацията и ще започнем отново да караме хората на почивка, веднага щом е възможно.” Пътуващите, които имат вече резервирани почивки с TUI, ще получат възможност за възстановяване на пари в брой или избор на алтернативна почивка за същата сума до друга дестинация.

Споделете тази статия

Свързани Статии

Последвайте ни във Facebook

Обяви за работа от

Открийте най-новите свободни позиции в туризма.

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist

Създайте своя персонализиран бюлетин

Седмични новини:

Класическият седмичен бюлетин на 21Hoteliers, предоставящ ви най-важните новини и анализи от изминалата седмица.

Executive:

Месечен бюлетин с фокус върху ключовите развития в бранша, както и съвети и анализи от полза на ръководството на хотела. 

[newsletter_form]