fbpx

TUI изясниха позицията си за възстановяване на суми

TUI поясниха, че предлагат възстановяване на суми на клиенти, чиито ваканции са отменени в резултат на коронавируса, но признаха за забавяне на процеса. Великобританската компания Which?,които са специализиране в съветване на клиенти относно техните права, вчера се срещнаха с най-голямата британска туристическа компания, заявявайки, че тя не е предоставила информация за правата на клиентите за възстановяване на суми, след като удължиха отмяната на плажните и круизните си програми.

В изявление, изпратено до Travel Weekly, TUI заявяват, че първото предложение към клиентите е нова ваканция за друга дата, но възстановявания на суми все още са възможност.

Това идва след като асоциацията ABTA продължава да настоява пред правителството за промяна в Правилата за пакетно пътуване (PTRs) за удължаване на текущия 14-дневен прозорец за възстановяване на суми.

TUI каза: „Ние се свързваме активно с всички засегнати клиенти възможно най-бързо, за да им помогнем да променят почивката си за друга дата, а може и за следващ сезон. Ако те не са в състояние да я променят към подходяща алтернатива, ще обсъдим с тях различните им възможности.“

 „Една от възможностите, които понастоящем са достъпни за клиентите, е да откажат почивката и да получат пълно възстановяване, но има забавяне в този процес поради големия обем на клиентите, които са засегнати, комбинирани с временно намален персонал в бизнеса и ограничен екип на разположение. Ние разбираме, че това е разочароващо за нашите клиенти и бихме искали да ви уверим, че екипите на централния ни офис работят възможно най-бързо.“

Източник:  Тravel Weekly

Споделете тази статия

Свързани Статии

Последвайте ни във Facebook

Обяви за работа от

Открийте най-новите свободни позиции в туризма.

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist

Създайте своя персонализиран бюлетин

Седмични новини:

Класическият седмичен бюлетин на 21Hoteliers, предоставящ ви най-важните новини и анализи от изминалата седмица.

Executive:

Месечен бюлетин с фокус върху ключовите развития в бранша, както и съвети и анализи от полза на ръководството на хотела. 

[newsletter_form]