fbpx

TUI и DER Touristik анулират полетите си до Испания

Германските туроператори TUI и DER Touristik изтеглиха своите полетни програми до Испания. Причината за това решение е, че Институтът „Робърт Кох“ в Германия ревизира списъка на страните, безопасни от гледна точка на коронавирусната инфекция и изключи от него Испания и Балеарските острови.

TUI поясниха, че туристите, които вече са в Испания, могат, ако желаят, да се върнат по-рано у дома, а тези, които трябва да летят в близкото бъдеще, ще могат да прехвърлят пътуването си до друга дестинация.

В същото време ограниченията се увеличават в други страни. Обединеното кралство добави Франция и Малта към списъка на държавите, при завръщането си от които гражданите са длъжни да преминат през двуседмична самоизолация. Този списък включва също Холандия, Монако, островите Аруба и Кайкос. Успоредно с това британското външно министерство съветва своите граждани да не посещават тези страни без да е крайно необходимо.

Във Франция през последната седмица броят на новите случаи се е увеличил с 66%, а седмичният брой на случаите на 100 хиляди се е увеличил с 52%. Преди това същият скок беше регистриран в Испания.

Световният съвет за туризъм и пътувания (WTTC) публикува изявление, в което нарече решението още един пагубен удар върху и без това крехката туристическа индустрия.

Източник: profi.travel

Споделете тази статия

Свързани Статии

Последвайте ни във Facebook

Обяви за работа от

Открийте най-новите свободни позиции в туризма.

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist

Създайте своя персонализиран бюлетин

Седмични новини:

Класическият седмичен бюлетин на 21Hoteliers, предоставящ ви най-важните новини и анализи от изминалата седмица.

Executive:

Месечен бюлетин с фокус върху ключовите развития в бранша, както и съвети и анализи от полза на ръководството на хотела. 

[newsletter_form]