fbpx

TUI и DER Touristik анулират полетите си до Испания

Германските туроператори TUI и DER Touristik изтеглиха своите полетни програми до Испания. Причината за това решение е, че Институтът „Робърт Кох“ в Германия ревизира списъка на страните, безопасни от гледна точка на коронавирусната инфекция и изключи от него Испания и Балеарските острови.

TUI поясниха, че туристите, които вече са в Испания, могат, ако желаят, да се върнат по-рано у дома, а тези, които трябва да летят в близкото бъдеще, ще могат да прехвърлят пътуването си до друга дестинация.

В същото време ограниченията се увеличават в други страни. Обединеното кралство добави Франция и Малта към списъка на държавите, при завръщането си от които гражданите са длъжни да преминат през двуседмична самоизолация. Този списък включва също Холандия, Монако, островите Аруба и Кайкос. Успоредно с това британското външно министерство съветва своите граждани да не посещават тези страни без да е крайно необходимо.

Във Франция през последната седмица броят на новите случаи се е увеличил с 66%, а седмичният брой на случаите на 100 хиляди се е увеличил с 52%. Преди това същият скок беше регистриран в Испания.

Световният съвет за туризъм и пътувания (WTTC) публикува изявление, в което нарече решението още един пагубен удар върху и без това крехката туристическа индустрия.

Източник: profi.travel

Споделете тази статия

Свързани Статии

Последвайте ни във Facebook

Последни Статии

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist

Създайте своя персонализиран бюлетин

Седмични новини:

Класическият седмичен бюлетин на 21Hoteliers, предоставящ ви най-важните новини и анализи от изминалата седмица.

Executive:

Месечен бюлетин с фокус върху ключовите развития в бранша, както и съвети и анализи от полза на ръководството на хотела.