fbpx

TUI Group вижда светлина в тунела за сезон 2021

След кризата Covid-19 през 2020 г. със загуба от 3 милиарда евро, TUI Group се подготвя за нов старт през следващата година. Изпълнителният директор Фриц Юсен очаква 2021 г. да бъде преходна година за туризма, а 2022 г. да върне нивата отпреди пандемията.

Пандемията не е приключила, но има светлина в края на тунела и перспективите за туризъм и за TUI са добри“, заяви най-голямата европейска туроператорска група пред fvw при представянето на данните за фискалната 2019/20 година. TUI е уверен, че търсенето на ваканционни пътувания е налице и че ще се възстановят бързо, в сравнение с останалите сегменти на туристическата индустрия.

След “отлично начало” на финансовата година преди избухването на пандемията, предупрежденията за пътуване в световен мащаб от март 2020 г. принудиха TUI Group да прекрати до голяма степен бизнеса си. Дори с налагането на дългосрочната цел за годишно намаляване на разходите от 300 милиона евро на сегашните 400 милиона евро, TUI претърпя загуба от 3 милиарда евро (след печалба от 893,5 милиона евро през предходната година). Приходите възлизат на 7,9 млрд.евро и намаляват с 58% спрямо предходната година (18,9 млрд. евро).

„Пазарът е непокътнат, нашият бизнес модел е устойчив в дългосрочен план и търсенето на клиентите е налице“, заяви Фриц Юсен. „Ние сме в много добра позиция да възобновим операциите в по-голям мащаб веднага щом забраните за пътуване бъдат премахнати и дестинациите бъдат отворени отново“.

Интегрираният бизнес модел, включващ туроператори, туристически агенции, самолети, хотели и кораби “под чадъра” на TUI прави възможно възстановяването по-бързо.

Един от фокусите е трансформацията и разширяването на дигиталните платформи на TUI групата, която беше инициирана преди кризата и „получи допълнителен тласък в пандемията“. TUI заяви, че цифровизацията е в интерес на клиента и предлага значителен потенциал за ефективност и намаляване на разходите.

С оглед на кризата TUI AG договори допълнителен финансов пакет на обща стойност 1,8 млрд. евро с частни инвеститори, банки и германското правителство. Поради продължаващите високи стойности на заразени от Covid-19, произтичащите от това блокировки и ограничения за пътуване, TUI подчертава, че на този етап е невъзможно да се направи надеждна прогноза за степента и периода на туристическа активност през 2021 година.

Общите резервации на TUI на всички пазари за зимата 2020/21 в момента са с 82% по-ниски в сравнение с предходната година, което е приблизително в съответствие с намаления капацитет. Средните цени са с 4% по-високи. И накрая, но не на последно място някои добри новини: За лятото на 2021 г. резервациите са с 3% по-високи от тези за редовното лято 2019 г., а в момента средните цени са с 14% по-високи от тези за 2020 г.

Споделете тази статия

Последвайте ни във Facebook

Обяви за работа от

Открийте най-новите свободни позиции в туризма.

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist

Създайте своя персонализиран бюлетин

Седмични новини:

Класическият седмичен бюлетин на 21Hoteliers, предоставящ ви най-важните новини и анализи от изминалата седмица.

Executive:

Месечен бюлетин с фокус върху ключовите развития в бранша, както и съвети и анализи от полза на ръководството на хотела. 

[newsletter_form]