fbpx

TUI Group вижда светлина в тунела за сезон 2021

След кризата Covid-19 през 2020 г. със загуба от 3 милиарда евро, TUI Group се подготвя за нов старт през следващата година. Изпълнителният директор Фриц Юсен очаква 2021 г. да бъде преходна година за туризма, а 2022 г. да върне нивата отпреди пандемията.

Пандемията не е приключила, но има светлина в края на тунела и перспективите за туризъм и за TUI са добри“, заяви най-голямата европейска туроператорска група пред fvw при представянето на данните за фискалната 2019/20 година. TUI е уверен, че търсенето на ваканционни пътувания е налице и че ще се възстановят бързо, в сравнение с останалите сегменти на туристическата индустрия.

След “отлично начало” на финансовата година преди избухването на пандемията, предупрежденията за пътуване в световен мащаб от март 2020 г. принудиха TUI Group да прекрати до голяма степен бизнеса си. Дори с налагането на дългосрочната цел за годишно намаляване на разходите от 300 милиона евро на сегашните 400 милиона евро, TUI претърпя загуба от 3 милиарда евро (след печалба от 893,5 милиона евро през предходната година). Приходите възлизат на 7,9 млрд.евро и намаляват с 58% спрямо предходната година (18,9 млрд. евро).

„Пазарът е непокътнат, нашият бизнес модел е устойчив в дългосрочен план и търсенето на клиентите е налице“, заяви Фриц Юсен. „Ние сме в много добра позиция да възобновим операциите в по-голям мащаб веднага щом забраните за пътуване бъдат премахнати и дестинациите бъдат отворени отново“.

Интегрираният бизнес модел, включващ туроператори, туристически агенции, самолети, хотели и кораби “под чадъра” на TUI прави възможно възстановяването по-бързо.

Един от фокусите е трансформацията и разширяването на дигиталните платформи на TUI групата, която беше инициирана преди кризата и „получи допълнителен тласък в пандемията“. TUI заяви, че цифровизацията е в интерес на клиента и предлага значителен потенциал за ефективност и намаляване на разходите.

С оглед на кризата TUI AG договори допълнителен финансов пакет на обща стойност 1,8 млрд. евро с частни инвеститори, банки и германското правителство. Поради продължаващите високи стойности на заразени от Covid-19, произтичащите от това блокировки и ограничения за пътуване, TUI подчертава, че на този етап е невъзможно да се направи надеждна прогноза за степента и периода на туристическа активност през 2021 година.

Общите резервации на TUI на всички пазари за зимата 2020/21 в момента са с 82% по-ниски в сравнение с предходната година, което е приблизително в съответствие с намаления капацитет. Средните цени са с 4% по-високи. И накрая, но не на последно място някои добри новини: За лятото на 2021 г. резервациите са с 3% по-високи от тези за редовното лято 2019 г., а в момента средните цени са с 14% по-високи от тези за 2020 г.

Споделете тази статия

Свързани Статии

Последвайте ни във Facebook

Последни Статии

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist

Създайте своя персонализиран бюлетин

Седмични новини:

Класическият седмичен бюлетин на 21Hoteliers, предоставящ ви най-важните новини и анализи от изминалата седмица.

Executive:

Месечен бюлетин с фокус върху ключовите развития в бранша, както и съвети и анализи от полза на ръководството на хотела.