fbpx

TUI Group с нова държавна финансова помощ: кредит номер 3?

Германските медии съобщават, че европейският туроператор TUI очаква да получи от 1,5 до 1,8 милиарда евро нова държавна подкрепа от германското правителство. Заедно с новия транш кредитната тежест върху компанията ще нарасне до 4,8 милиарда евро.

Глобалната компания претърпя сериозни загуби поради епидемията от коронавирус. Груповите продажби намаляват с повече от 90%, което води до голям финансов дефицит за оперативни разходи. От май 2020 г. туроператорът е получил общо 3 милиарда евро държавна подкрепа. Според Фриц Юсен, генерален директор на TUI Group, всеки месец са необходими около 300 милиона евро за стабилната работа на целия холдинг.

Въпросната подкрепа може да дойде от Фонда за икономическа стабилност (WSF). В същото време медиите все още не разполагат с данни за формата, в която може да бъде предоставена подкрепа: обсъждат се няколко опции наведнъж. Германското правителство отказа да прави изявления по този въпрос.

Ако бъде одобрена и подкрепа в размер на 1,8 милиарда евро, тогава обемът на държавната помощ за TUI Group от началото на пандемията ще достигне 4,8 милиарда евро (5 милиарда 680 милиона долара).

Припомняме, че по-рано през годината компанията обяви широкомащабно намаляване на персонала, участващ в офлайн продажбите, както и затваряне на търговска мрежа във Франция. TUI Group също възнамеряваше да пусне за продажба част от активите си: хотели и круизна компания Marella, но досега бизнесът се ограничаваше само до продажба и отдаване под наем на част от флота на свързаната авиокомпания.

Споделете тази статия

Свързани Статии

Последвайте ни във Facebook

Обяви за работа от

Открийте най-новите свободни позиции в туризма.

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist

Създайте своя персонализиран бюлетин

Седмични новини:

Класическият седмичен бюлетин на 21Hoteliers, предоставящ ви най-важните новини и анализи от изминалата седмица.

Executive:

Месечен бюлетин с фокус върху ключовите развития в бранша, както и съвети и анализи от полза на ръководството на хотела. 

[newsletter_form]