fbpx

TUI Group с голям оптимизъм за лятото на 2023 година

TUI Group очаква добър летен сезон тази година благодарение на нарастващото търсене и по-високите цени след силните зимни продажби през последните седмици, съобщават fvw.

Най-голямата туристическа група в Европа досега е продала 8,7 милиона почивки за зимния сезон 2022/23 и лятото на 2023 заедно. От TUI Group казаха, че в началото на новата година се наблюдава „значително увеличение на импулса на резервациите“, като пазарите на Обединеното кралство и Германия са отчели дни с огромен обед на резервации. През последните четири седмици общите обеми надхвърлиха нивата отпреди пандемията, както и отбелязаха по-високи средни цени.

Към днешна дата TUI е продал около 4 милиона зимни почивки, което представлява 85% от пълната програма и приблизително същата цифра като зимния сезон преди Covid – 2018/19. Средните цени за зима 2022/23 в момента са с 8% по-високи от миналата година и с цели 29% над последната предпандемична зима.

За предстоящото лято 2023 резервациите все още са на ранен етап, подчерта групата. TUI досега е приел около 4,7 милиона резервации, което е около една трета от цялата програма. Резервациите са с 30% повече от миналата година и с 89% над нивата преди кризата. Средните цени са нараснали с 2% в сравнение с предходната година. Спрямо средните цени преди пандемията увеличението в момента е 24%.

Като цяло текущото положително развитие на резервациите се отразява и в сегмента на TUI Group за ваканционни пакетни почивки. В хотелите и курортите 71% заетост за първото полугодие на 2023 г. (октомври 2022 г. до март 2023 г.) е значително над предходната година (56%). Средните цени за този период също са доста над съпоставимото число за предходната година.

Поради тези окуражаващи тенденции в резервациите, TUI Group потвърди своята перспектива – основната печалба преди лихви и такси за финансовата 2023 година се очаква да се увеличи значително.

Споделете тази статия

Свързани Статии

Последвайте ни във Facebook

Обяви за работа от

Открийте най-новите свободни позиции в туризма.

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist

Създайте своя персонализиран бюлетин

Седмични новини:

Класическият седмичен бюлетин на 21Hoteliers, предоставящ ви най-важните новини и анализи от изминалата седмица.

Executive:

Месечен бюлетин с фокус върху ключовите развития в бранша, както и съвети и анализи от полза на ръководството на хотела. 

[newsletter_form]