fbpx

TUI Group продължава с оптимизациите- обединява петте си авиокомпании в един превозвач

TUI Group планира да обедини пет свои авиокомпании в Германия, Великобритания, Белгия, Холандия и Швеция в един превозвач с единен център за управление, пише германският Handelsblatt, позовавайки се на директора за въздушен транспорт на TUI Group Марко Чомперлик.

„По време на преструктурирането коригирахме размера на нашия флот и комбинираните полети. Ние сме добре подготвени за периода след пандемията”, каза представител на най-голямата туроператорска група в Европа. Общият флот на петте авиокомпании в момента съставлява 140 самолета. Някои от операциите компаниите извършваха съвместно, например закупуването на нови кораби. Но в същото време всяка авиокомпания независимо водеше своите собствени дела и всяка една имаше собствено управление, което сега ще бъде променено.

И петте превозвачи ще запазят своите разрешителни и сертификати за въздушен транспорт, тъй като те са необходими за извършване на полетите. Местните брандове също остават“, каза Оливър Лакман, ръководител на германската компания Tuifly и бъдещ ръководител на полетните операции за новия управителен орган. „Но полетите ще бъдат много по -икономични от преди, а в бъдеще ще има само един център за контрол на трафика за всички авиокомпании, разположен в Лутън. И TUIfly в Хановер ще поеме други отговорности.

Оптимизирането на процесите засегна всички области на дейност на най -големия туристически холдинг в Европа. В допълнение, TUI трябваше активно да използва привлечени средства. Сега общият дълг на компанията към около двадесет кредитора е 4,8 милиарда евро.

Междувременно преди дни TUI Group обяви приключване на сделката за продажба на своя дял от хотелската собственост на семейство Риу. Портфолиото включва 21 обекта, 19 от които вече функционират, a още два са в процес на изграждане.

В същото време експлоатацията и маркетингът на хотелите ще се управляват от съществуващото съвместно предприятие, в което TUI и RIU притежават равни дялове. Това ще позволи на холдинга да намали инвестициите в развитие на имоти и да се съсредоточи върху продажбите и маркетинга.

TUI обяви началото на процеса на продажба на обекти през май 2021 г. Общото портфолио се оценява на 1,5 милиарда евро. С продажбата на 49% TUI успя да спечели 541 милиона евро и ще може да получи още 130 милиона евро в допълнение през 2023 г. Сделката беше приключена при трудни пазарни условия и генерира значителна балансова печалба от около 200 милиона евро, се казва в официално съобщение за пресата от TUI Group. От туроператорската група също така отбелязват, че всички получени средства ще бъдат използвани за изплащане на основния дълг на компанията.

Споделете тази статия

Последвайте ни във Facebook

Обяви за работа от

Открийте най-новите свободни позиции в туризма.

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist

Създайте своя персонализиран бюлетин

Седмични новини:

Класическият седмичен бюлетин на 21Hoteliers, предоставящ ви най-важните новини и анализи от изминалата седмица.

Executive:

Месечен бюлетин с фокус върху ключовите развития в бранша, както и съвети и анализи от полза на ръководството на хотела. 

[newsletter_form]