fbpx

TUI Group насочва поглед към 2021 година, 145% ръст в резервациите

Резервациите на на най-големият европейски туроператор TUI за това лято са намалели с 81%, а капацитетът за бъдещите сезони е коригиран, за да отразява въздействието на постепенното възстановяване от пандемията Covid-19.

„На базата на нашите коригирани капацитети, в момента сме продадени на 57%“, коментираха от TUI. Първият оператор, който частично започна да възстановява почивките през юни, намалява зимния си капацитет с 40%, в съответствие с общите резервации.

Капацитетът за лято 2021 г. е „внимателно коригиран“ с 20% с вградена гъвкавост за извършване на допълнителни промени. TUI казаха: „Резервациите за 2021 година в момента са значително повече, тъй като клиентите едновременно презаписват почивките си от това лято и се стремят да си осигурят нови пътувания от по-рано. Резервациите за лято 2021 г. са със 145% ръст.“

Трите круизни операции на TUI останаха спрени през цялото тримесечие, придържайки се към съвети на правителството на Германия и Великобритания. Повече от половината от 50% от хотелите на групата по света са отворени, докато кратките круизи в Европа бяха възобновени този месец от Германия.

Обръщането на погледите към следващата година дойде, когато TUI Group разкри загуба от 1,1 милиарда евро за трите месеца до 30 юни. Общите загуби за деветте месеца от октомври 2019 г. до юни достигат 2 милиарда евро. Цифрата отразява основните разходи в размер на 1,3 милиарда евро от спирането на бизнеса от март, предизвикани обезценки на обща стойност 410 милиона евро и нетни разходи от „неефективно“ хеджиране в размер на 189 милиона евро.

Годишните разходи за цялата група намаляват с 30% при „глобално преустройство“ на компанията. „Задейства се обстоен преглед на нашите дейности във всички бизнес единици и компании от групата по целия свят, за да се идентифицират ползите и спестяванията. Насочваме се към постоянна годишна икономия от над 300 милиона евро.”

„TUI ще излезе по-силен, по-строен, по-дигитализиран и по-гъвкав на това, което вероятно ще бъде много по-консолидиран пазар.“ Компанията планира да „ускори инициативите за дигитализация, да предостави глобална програма за намаляване на разходите и да се върне към рентабилност.

Източник: www.travelweekly.co.uk

Споделете тази статия

Свързани Статии

Последвайте ни във Facebook

Обяви за работа от

Открийте най-новите свободни позиции в туризма.

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist

Създайте своя персонализиран бюлетин

Седмични новини:

Класическият седмичен бюлетин на 21Hoteliers, предоставящ ви най-важните новини и анализи от изминалата седмица.

Executive:

Месечен бюлетин с фокус върху ключовите развития в бранша, както и съвети и анализи от полза на ръководството на хотела. 

[newsletter_form]