fbpx

TUI Германия разкри своите планове за Турция през този сезон

До краят на месеца германското подразделение на TUI ще продава турове до Анталия с отпътувания от 12 града в Германия само с редовни полети. Планират се и чартъри, но засега се предполага, че това ще бъдат полети до Даламан, Бодрум и Измир едва от 28 август до ноември. През това време, общо, туроператорът планира да изпрати само около 20 хиляди пътници на почивка.

Малкият брой туристи се дължи на задължителния тест за коронавирус, който пътниците от Германия трябва да преминат 48 часа преди отпътуване. Представители на турски фирми казаха, че това правило влияе негативно на туристическия поток. В момента далеч не навсякъде в Турция може да се направи тест.

Германските туроператори Bentour Reisen, TUI и Der Tourisitik водят преговори с правителството за отмяна на това условие. Веднага след като това се случи, се очаква притокът от туристи от Германия да нарасне няколко пъти, а останалата част от Европейския съюз ще последва.

Според данни от летището в Анталия на 10 август почти 23 хиляди руски туристи са пристигнали в Турция. Това е повече от половината от всички пътници, пристигнали в курортния град – от 139 полета, 70 са от Русия. На второ място са туристите от Украйна (4000 души), третото се споделя от Германия и Великобритания (по 3500 пътници всяка), всички останали държави (Сърбия, Македония, Молдова, Франция, Австрия, Швеция, Швейцария и Дания) са около 7 хиляди души.

Източник: profi.travel

Споделете тази статия

Свързани Статии

Последвайте ни във Facebook

Обяви за работа от

Открийте най-новите свободни позиции в туризма.

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist

Създайте своя персонализиран бюлетин

Седмични новини:

Класическият седмичен бюлетин на 21Hoteliers, предоставящ ви най-важните новини и анализи от изминалата седмица.

Executive:

Месечен бюлетин с фокус върху ключовите развития в бранша, както и съвети и анализи от полза на ръководството на хотела. 

[newsletter_form]