fbpx

TUI, Alltours, FTI и други в размишления за цените през сезон 2021

Туроператорите в Германия се опитват да спасят това, което е останало от сезон 2020 и се очаква да предложат по-евтини почивки през следващата година.

След слабите продажби за пиковите месеци юли и август поради пандемията на COVID-19, предупрежденията за пътуване с кратко предизвестие и колапса на доверието на потребителите, търсенето на късни летни ваканции през септември и октомври беше засегнато от новите огнища на коронавирус в различни дестинации.

Понастоящем Alltours е единственият голям германски туроператор, който не е отменил почивките на Майорка и Канарските острови през септември, след неотдавнашното предупреждение на германското правителство насочено към пътувания в испанските ваканционни дестинации.

Собственикът Вили Верхувен заяви, че може да разбере причините за предупрежденията за пътуване, но подчерта: „Според мен трябва да можем да позволим на потребителите сами да решат дали искат да отидат на почивка въпреки предупреждението за пътуване“.

Имплементираните мерки за здраве и безопасност в хотелите на Майорка и Канарите означават, че посетителите могат да се насладят на безопасна почивка, подчерта той. “Бих си взел почивка сам в нашите хотели Allsun”, заяви шефа на Alltours.

Междувременно FTI възлага надеждите си на гръцките острови с техните меки есенни температури. Туроператорът е разширил офертите си за лятна почивка в Крит до 15 ноември, след като е осигурил капацитет в хотели, които ще останат отворени по-дълго от обикновено.

“Търсенето на Гърция остава силно,” каза Халина Стшижевска, ръководител на FTI Group за Гърция и Кипър. „Искаме да разширим възможностите за хората, които взимат късни решения, и увеличаваме предлагането на хотели с 3-5 звезди на Крит.“

Поглеждайки напред, водещите туроператори очакват да предложат стабилни или по-ниски пакетни цени за почивка през следващата година, поради увеличения хотелски и полетен капацитет. Разходите за полети и настаняване съставляват около 80% от пакетните разходи за почивка. Инго Бурместър, главен изпълнителен директор на DER Touristik за Централна Европа, очаква по-ниски цени за дестинации с по-слабо търсене. “Ще предадем това на нашите клиенти”, каза той. Вторият по големина туроператот в Германия вече приема резервации за всичките си 84 хотела със собствена марка, както и много други хотели за лятото на 2021 г., което позволява на семействата да направят ранни резервации на намалени цени.

Пазарният лидер TUI обещава “атрактивни” цени за следващото лято. “Опитът от това лято показва, че бизнесът е станал по-краткосрочен. Но тъй като много полетни капацитети могат да бъдат активирани за лятото на 2021 г., ще има достатъчно наличен капацитет и то на атрактивни цени”, каза говорител. Ранните резервации на TUI за следващото лято са доста повече от същото време през миналата година поради резервации, прехвърлени от 2020 до 2021 г., заедно с „много нови резервации“, генерирани от маркетингови инициативи през последните седмици.

Директорът по продажбите на FTI Ралф Шилер прогнозира “много стабилни” цени през лятото на 2021 г. Въпреки че някои от резервациите за следващата година са пренесени от това лято, има много нови резервации за дестинации, които вече бяха популярни тази година, включително Германия и съседните страни, каза той.

Андреас Рютгерс, шеф на туризма в Schauinsland-Reisen, заяви, че цените за следващото лято ще бъдат стабилни или по-евтини благодарение на специални оферти.

Източник: fvw

Споделете тази статия

Свързани Статии

Последвайте ни във Facebook

Последни Статии

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist

Създайте своя персонализиран бюлетин

Седмични новини:

Класическият седмичен бюлетин на 21Hoteliers, предоставящ ви най-важните новини и анализи от изминалата седмица.

Executive:

Месечен бюлетин с фокус върху ключовите развития в бранша, както и съвети и анализи от полза на ръководството на хотела. 

[newsletter_form]