fbpx

Tripadvisor публикува доклад с 5-те основни тенденции в пътуванията през 2021 година

Tripadvisor публикува резултатите от нов изследователски доклад, базиран на всички данни, с които платформата разполага за променящите се пътнически тенденции, разкривайки как потребителите планират да пътуват през 2021 г. и какво влияние има текущата пандемия върху навиците им за планиране.

Докладът, в който се анализират данните на пътниците в шест основни пазара (САЩ, Обединеното кралство, Австралия, Италия, Япония и Сингапур) идентифицира нарастващата увереност на потребителите, че ще пътуват в чужбина през 2021 г., особено през втората половина на годината. Всъщност в световен мащаб по-голямата част от посещенията на страниците на хотели в Tripadvisor вече се пренасочват към международни дестинации за пътувания през май 2021 г. нататък (за разлика от вътрешните дестинации, които доминираха през 2020 г.).

Петте тенденции, подчертани в доклада, са:

1. Хората планират да пътуват в чужбина през втората половина на годината

 • Почти половината (47%) от анкетираните в световен мащаб пътници казват, че планират да пътуват в чужбина през 2021 г.
 • Един на всеки десет вече са резервирали международно пътуване за 2021 г.
 • Най-нетърпеливите да се отправят в чужбина са туристите от Германия и Великобритания- близо 85% от посещенията на хотелски страници в Tripadvisor са от тези две страни.

2. Ваксинациите ще бъдат ключовия фактор за увереността на пътуващите

 • Широкото разпространение на ваксините не само ще повлияе на увереността на желаещите да пътуват, но ще окаже голямо влияние върху това кои дестинации ще изберат те за почивката или екскурзията си.
 • В световен мащаб 77% от анкетираните казват, че е по-вероятно да пътуват в чужбина ако успеят да се ваксинират.
 • Повече от една четвърт (26%) от анкетираните казват, че биха пътували само до дестинации, които изискват посетителите да бъдат ваксинирани преди пътуване.

3. “Домашните” почивки отново ще заемат значителна роля в желанието на пътниците и през 2021 година

 • Докато изглежда, че международният туризъм ще получи тласък тази година след неговото прекъсване през по-голямата част от 2020 г., не се очертава вътрешните пътувания да отстъпят на заден план през 2021 г.
 • В световен мащаб 74% от анкетираните пътници планират да предприемат поне едно вътрешно пътуване с цел почивка през 2021 г.

4. Радостта от планирането на ваканцията ще бъде по-силна от всякога, тъй като пътниците прекарват все повече време в проучвания на 2021 пътувания

 • С плановете за пътуване, разбити в началото на 2020 г., много хора мечтаят за следващата си голяма ваканция повече от десет месеца
 • 74% от анкетираните в световен мащаб казват, че прекарват повече в проучване и избор на следващата си дестинация за пътуване.

5. Потребителите нямат търпение да се хранят отново навън, но търсенето на take-away заведение ще остане високо

 • Тъй като ресторантите бяха затворени в много страни през 2020 г., успехът на услугите за доставка до дома се повиши многократно, тъй като потребителите се стремяха да задоволят апетита си. Но с възстановяването на ресторантите и заведенията през 2021 г. няма да означава спад в търсенето на take-away.
 • Почти половината (47%) от анкетираните казват, че планират да се хранят в ресторанти по-често през 2021 г.

„Въпреки факта, че много страни по света все още се борят с висок процент на заразяване с COVID-19, много хора чувстват оптимизъм, че ще могат да почиват в чужбина тази година. Апетитът за пътуване е толкова силен, колкото е бил от началото на пандемията и, както показват данните ни, много хора вече активно планират следващото си голямо пътуване“, каза Шибани Валия, старши анализатор, Tripadvisor, “За дестинации, хотели и туристически агенции е изключително важно те да действат сега, за да привлекат това ранно търсене на резервации и да излязат ход пред конкуренцията”

Споделете тази статия

Свързани Статии

Последвайте ни във Facebook

Обяви за работа от

Открийте най-новите свободни позиции в туризма.

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist

Създайте своя персонализиран бюлетин

Седмични новини:

Класическият седмичен бюлетин на 21Hoteliers, предоставящ ви най-важните новини и анализи от изминалата седмица.

Executive:

Месечен бюлетин с фокус върху ключовите развития в бранша, както и съвети и анализи от полза на ръководството на хотела. 

[newsletter_form]