fbpx

Jet2 с удар в размер на над 100 милиона паунда вследствие на Covid-19

Собственикът на Jet2 и Jet2holidays подробно описа финансовия удар от спирането на операциите поради кризата на Covid-19. Dart Group разкри огромната такса от 108,4 милиона британски лири за хеджиране на горива и 8,1 милиона паунда загуба от валута.

Годишната печалба преди данъци за 12-те месеца до 31 март намаля с 11% до 147,7 милиона британски лири спрямо 166,5 милиона британски лири през предходната финансова година.

От началото на кризата групата се зае да се справи с ефектите на Covid-19, чрез осигуряване на 300 милиона паунда държавно финансиране, пускане на акции в размер на 171,7 милиона британски лири и продажба на дистрибуторския и логистичния си бизнес Fowler Welch за 98 милиона паунда.

Компанията беше принудена и да направи съкращения сред служителите си, за да съответства на силно редуцираната летателна програма за това лято и зима 2020-21.

„Групата все още е изправена пред предизвикателства в резултат на пандемията Covid-19 и следователно поддържането на здравословна позиция и ликвидност остава наш основен приоритет. Предприехме значителни действия за подобряване на наличната ни ликвидност през последните три месеца и ще продължим да го правим, за да гарантираме, че сме в най-доброто състояние да реагираме бързо, тъй като ограниченията на правителството на Обединеното кралство за пътуване са облекчени и доверието на клиентите се възстановява.“, заявиха от компанията

„Ние оставаме уверени, че след като нормалността се върне, клиентите ни ще бъдат решени да се насладят на прекрасното изживяване и заслужената почивка с Jet2 и че Jet2.com и Jet2holidays ще продължат да имат процъфтяващо бъдеще, карайки милиони британски летовници годишно, на Средиземноморието, Канарските острови и европейските градове“

„Въпреки несигурността, текущите ни месечни коефициенти за натоварване за зимата 2020/21 са задоволителни, а летни резервации през 2021 г., които показват значително увеличен пакет пакетни почивки, са обнадеждаващи“, завършиха от Jet2.

Източник: www.travelweekly.co.uk

Споделете тази статия

Свързани Статии

Последвайте ни във Facebook

Последни Статии

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist

Създайте своя персонализиран бюлетин

Седмични новини:

Класическият седмичен бюлетин на 21Hoteliers, предоставящ ви най-важните новини и анализи от изминалата седмица.

Executive:

Месечен бюлетин с фокус върху ключовите развития в бранша, както и съвети и анализи от полза на ръководството на хотела.