fbpx

Condor ще лети на 50% от първоначалната лятна програма

Германската авиокомпания за ваканции Condor планира да лети до половината от първоначалния си график това лято и след това да започне отново полети на дълги разстояния през октомври, каза изпълнителният директор Ралф Текентруп.

Бившата дъщерна компания на Thomas Cook има за цел да комбинира надежден график за туроператорите и туристическите агенти със значителни икономии на разходи, обясни шефът на авиокомпанията.

„Търсенето нарасна, след като стана ясно, че предупреждението за пътуване за европейските дестинации ще бъде отменено“, каза той. „Разчитаме на опита си и прогнозираме какво очакваме за отделните дестинации. Въз основа на това съставихме нов график на полетите. За разлика от някои други авиокомпании, това съдържа само полети, които очакваме да оперират с 98% вероятност.“

“Ако търсенето остане под прогнозите, тогава авиокомпанията ще комбинира услуги в „триъгълни“ полети, като Хамбург-Гран Канария-Фуертевентура”, продължи той. „Тогава поне се провеждат полетите и туроператорите и туристическите агенти няма да трябва да се резервират отново.“

Понастоящем Condor планира да извърши общо 600 полета този месец, което би представлявало една трета от юли 2019 г.

„Какво ще стане след това зависи от това, кога предупреждението за пътуване ще бъде отменено за други дестинации. Запазихме полетите до Турция и Египет по график за август и септември“, посочи той.

На тази основа Condor планира да оперира около половината от своя флот за къси и средни разстояния това лято. Поглеждайки напред, Текентруп продължи: „От октомври искаме отново да предложим маршрутите си на дълги разстояния. Убедени сме, че това ще бъде възможно отново за дестинации като Доминиканската република, Куба и Канкун.“

Успоредно с това Condor трябва да запази намаляването на оперативните разходи, на фона на продължаващата държавна финансова подкрепа след срива на планираното придобиване от Полша LOT / PGL по-рано тази година.

„Капацитетът на Condor ще бъде с около 20-25% по-малък през лятото на 2021 г. По отношение на самолетите, това е с 8 до 10 самолета по-малко от сегашните 50“, обясни изпълнителният директор.

„Водим конструктивни разговори със синдикатите и работните съвети по този въпрос. Целта е да се запази колкото се може повече персонал. По-добре е да работите в Condor за кратко време, отколкото безработни.”

В друга мярка за спестяване на разходи, авиокомпанията ще премести централния си офис, където работят около 500 служители, от Gateway Gardens на летище Франкфурт до близкия град Ной-Исенбург през август.

Източник: /www.fvw.de

Споделете тази статия

Свързани Статии

Последвайте ни във Facebook

Обяви за работа от

Открийте най-новите свободни позиции в туризма.

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist

Създайте своя персонализиран бюлетин

Седмични новини:

Класическият седмичен бюлетин на 21Hoteliers, предоставящ ви най-важните новини и анализи от изминалата седмица.

Executive:

Месечен бюлетин с фокус върху ключовите развития в бранша, както и съвети и анализи от полза на ръководството на хотела. 

[newsletter_form]