fbpx

TUI Group прекрати споразумението за брандиране с TUI Русия – руската компания с ново име

Руският туроператор TUI официално обяви началото на ребрандирането на подразделението на най-голямата европейска група в Европа. В изявление на компанията се казва, че считано от 10 март туроператора ще продължи да работи на всички пазари под марката FUN&SUN.

Съществуващото лицензионно споразумение позволява на TUI Русия да използва марката TUI в различни страни, включително Русия, Украйна, Беларус, Казахстан и Узбекистан. Това споразумение вече е прекратено от TUI AG.

„TT-Travel LLC уведомява всички партньори и клиенти, че в съответствие със стратегията за развитие ръководството на компанията е решило да премине към търговската марка FUN & SUN (регистрационно удостоверение TK № 818751 и № 818750, дата на държавна регистрация 06.07.2021 г. ) и прекратяване на използването на търговската марка TUI“, се казва в изявление на туроператора.

TUI осъжда категорично атаката и войната на Русия срещу Украйна“, каза главният изпълнителен директор на TUI Group Фриц Юсен. „Нашата позиция е ясна. Марката TUI вече не трябва да се използва от TUI Русия за нейния бизнес и присъствието на компанията.“

В близко бъдеще всички онлайн ресурси на компанията, включително електронната поща, ще бъдат прехвърлени към домейна fstravel.com. Освен това туроператорът ще актуализира дизайна на всички свои офиси и рекламни носители.

В същото време компанията няма да променя юридическото си лице – TT-Travel LLC – както и данните в Единния федерален регистър на туроператорите, като по този начин партньорите и други контрагенти няма да се налага да сключват нови договори или да преиздават официални документи. Нищо няма да се промени в работата на самата компания с подмяната на бранда, подчертаха от FUN&SUN.

Припомняме, че вследствие на събитията от последните 2 седмици в Европа и Украйна руският бизнесмен Алексей Мордашов изтегли активите си в холдинга TUI Group извън Европейския съюз. Мордашов, който е най-големият акционер на компанията, е успял да изтегли акции на обща стойност 1,4 милиарда долара от европейската юрисдикция: говорим за 34% дял в TUI AG.

Мордашов е акционер на TUI от около 15 години и в момента държи 34% от акционерния капитал. Две трети от акционерите (66%) са частни и институционални инвеститори и идват от Германия, ЕС, Обединеното кралство и САЩ. Санкциите на ЕС засегнаха Мордашов като личност, а не TUI AG, в която той е акционер.

Споделете тази статия

Свързани Статии

Последвайте ни във Facebook

Последни Статии

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist

Създайте своя персонализиран бюлетин

Седмични новини:

Класическият седмичен бюлетин на 21Hoteliers, предоставящ ви най-важните новини и анализи от изминалата седмица.

Executive:

Месечен бюлетин с фокус върху ключовите развития в бранша, както и съвети и анализи от полза на ръководството на хотела.