fbpx

TUI Group прекрати споразумението за брандиране с TUI Русия – руската компания с ново име

Руският туроператор TUI официално обяви началото на ребрандирането на подразделението на най-голямата европейска група в Европа. В изявление на компанията се казва, че считано от 10 март туроператора ще продължи да работи на всички пазари под марката FUN&SUN.

Съществуващото лицензионно споразумение позволява на TUI Русия да използва марката TUI в различни страни, включително Русия, Украйна, Беларус, Казахстан и Узбекистан. Това споразумение вече е прекратено от TUI AG.

„TT-Travel LLC уведомява всички партньори и клиенти, че в съответствие със стратегията за развитие ръководството на компанията е решило да премине към търговската марка FUN & SUN (регистрационно удостоверение TK № 818751 и № 818750, дата на държавна регистрация 06.07.2021 г. ) и прекратяване на използването на търговската марка TUI”, се казва в изявление на туроператора.

TUI осъжда категорично атаката и войната на Русия срещу Украйна“, каза главният изпълнителен директор на TUI Group Фриц Юсен. „Нашата позиция е ясна. Марката TUI вече не трябва да се използва от TUI Русия за нейния бизнес и присъствието на компанията.“

В близко бъдеще всички онлайн ресурси на компанията, включително електронната поща, ще бъдат прехвърлени към домейна fstravel.com. Освен това туроператорът ще актуализира дизайна на всички свои офиси и рекламни носители.

В същото време компанията няма да променя юридическото си лице – TT-Travel LLC – както и данните в Единния федерален регистър на туроператорите, като по този начин партньорите и други контрагенти няма да се налага да сключват нови договори или да преиздават официални документи. Нищо няма да се промени в работата на самата компания с подмяната на бранда, подчертаха от FUN&SUN.

Припомняме, че вследствие на събитията от последните 2 седмици в Европа и Украйна руският бизнесмен Алексей Мордашов изтегли активите си в холдинга TUI Group извън Европейския съюз. Мордашов, който е най-големият акционер на компанията, е успял да изтегли акции на обща стойност 1,4 милиарда долара от европейската юрисдикция: говорим за 34% дял в TUI AG.

Мордашов е акционер на TUI от около 15 години и в момента държи 34% от акционерния капитал. Две трети от акционерите (66%) са частни и институционални инвеститори и идват от Германия, ЕС, Обединеното кралство и САЩ. Санкциите на ЕС засегнаха Мордашов като личност, а не TUI AG, в която той е акционер.

Споделете тази статия

Последвайте ни във Facebook

Обяви за работа от

Открийте най-новите свободни позиции в туризма.

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist

Създайте своя персонализиран бюлетин

Седмични новини:

Класическият седмичен бюлетин на 21Hoteliers, предоставящ ви най-важните новини и анализи от изминалата седмица.

Executive:

Месечен бюлетин с фокус върху ключовите развития в бранша, както и съвети и анализи от полза на ръководството на хотела. 

[newsletter_form]