fbpx

TUI продължава да прогнозира силно лято 2022

Туроператорът TUI Германия прогнозира положителна тенденция за лятото на 2022 г. въпреки кризата. Главният изпълнителен директор Стефан Баумерт очаква много добри резултати в определени региони на Европа и нива, близки до тези от преди Covid-19.

Преди главният изпълнителен директор на TUI Германия Стефан Баумерт да говори за актуалните тенденции в пътуването в началото на изложението ITB, той се посвети на темата за войната в Украйна, която е почти невъзможно да не се коментира към днешна дата. Той дълбоко осъди атаките на руснаците и изрази своите притеснения относно ситуацията.

TUI се опитваше да помогне на хората в Украйна с безплатни полети от Полша, както и с парични дарения, коментира лидера на TUI Германия, обяснявайки обхвата на възможностите на туроператора. Като първа стъпка 100 000 евро вече бяха преведени в специално създаден фонд за помощ за Украйна.

Дали войната ще окаже влияние върху настроенията за резервации на клиентите на TUI за момента не може да се отговори. „Просто е твърде рано за това към този момент“, казва Баумерт, който успя да отчете тенденция на резервации за февруари над нивото от 2019 г. „Нашите кампании за ранно резервиране продължаваха до края на февруари. След това , винаги виждаме спад“, обясни ситуацията шефът на TUI Германия.

Баумерт каза, че е оптимистично настроен и доволен от това, което вижда до момента като търсене за Великден. Търсенето на Майорка и Гърция, но също и на островите Кабо Верде и Канарските острови също носят голяма доза позитивизъм. TUI добави 120 полета само до Гърция, за да отговори на търсенето. Примерно за Канарските острови, Баумерт отбелязва, че най-вече семействата с деца ще трябва да бързат, ако искат да резервират фамилни стаи за Великден.

Летните резервации също вървят добре и най-големият туроператор в Германия, подобно на много от своите конкуренти, все още очаква да може отново да достигне нивото от 2019 г.

Споделете тази статия

Свързани Статии

Последвайте ни във Facebook

Обяви за работа от

Открийте най-новите свободни позиции в туризма.

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist

Създайте своя персонализиран бюлетин

Седмични новини:

Класическият седмичен бюлетин на 21Hoteliers, предоставящ ви най-важните новини и анализи от изминалата седмица.

Executive:

Месечен бюлетин с фокус върху ключовите развития в бранша, както и съвети и анализи от полза на ръководството на хотела. 

[newsletter_form]