fbpx

TUI отбелязва положителна тенденция в резервациите, спад само в Полша и Скандинавските страни

Водещият европейски туроператор TUI вижда ясен ръст в резервациите за тази година, което позволи на базираната в Хановер група да върне обратно неизползвана държавна финансова подкрепа на стойност 700 милиона евро, предоставена по време на пандемията.

TUI Group обяви, че поради подобряващите се бизнес тенденции ще върне първата част от кредитните линии, предоставени от банката KfW като финансова подкрепа по време на пандемията, в размер на 700 милиона евро. В резултат на този ход нейната ликвидност ще бъде намалена от 4,1 милиарда евро към 28 март на 3,4 милиарда евро към 1 април.

Главният изпълнителен директор Фриц Юсен коментира пред fvw: „TUI беше много здрава компания преди пандемията. Ограниченията за пътуване по света, особено в началото на пандемията, почти напълно ни лишиха от нашата бизнес основа. Ето защо временната помощ беше важна и правилна.“

„Благодарение на кредитните линии от германското федерално правителство и от частните банки и приноса на нашите акционери, ние насочихме TUI безопасно през най-сериозната криза.”

Коментирайки текущите бизнес тенденции, Юсен продължи: „Ние сме на курс и тенденциите са непокътнати. Хората искат да пътуват, виждаме търсенето в резервациите и очакваме добро лято 22 в TUI. Компанията е по-чиста, по-дигитална и по-ефективна след пандемията и трансформацията.”

Най-голямата туристическа група в Европа подчерта, че продължава да отчита добро търсене и висока скорост на резервации от началото на тази календарна година. „Общата инерция на резервациите на нашите ключови пазари остана до голяма степен незасегната от руската война срещу нашата европейска съседка Украйна. Само в скандинавските страни и в Полша поведението на резервациите е по-сдържано от началото на войната.“

TUI Group вече има общо 8,9 милиона резервации за зимен сезон 2021/22 и летен сезон 2022, с 2,8 милиона допълнителни резервации от края на януари. В резултат на това зимните резервации вече са на 66% от нивата за 2018/19.

Летният сезон 2022 изглежда още по-положително, като резервациите в момента са 80% от обемите за 2019 г. „Поради продължаващото добро търсене, съчетано с пълното премахване на ограниченията за пътуване и очакванията за силен last minute, очакваме 2022 година да се доближи максимално до нивата от 2019 година.“, коментират от компанията.

Споделете тази статия

Свързани Статии

Последвайте ни във Facebook

Последни Статии

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist

Създайте своя персонализиран бюлетин

Седмични новини:

Класическият седмичен бюлетин на 21Hoteliers, предоставящ ви най-важните новини и анализи от изминалата седмица.

Executive:

Месечен бюлетин с фокус върху ключовите развития в бранша, както и съвети и анализи от полза на ръководството на хотела. 

[newsletter_form]