fbpx

TUI Group продължава добрия тренд на резервиране, гони нивата от 2019 година

Според изпълнителният директор на TUI Group Фриц Юсен летният бизнес на най-големия европейски туроператор се развива добре, особено във Великобритания, Германия и Холандия. В Германия резервациите през последните четири седмици са били няколко пъти повече от същия период през 2019 г.

По отношение на резервациите през лятото като цяло Юсен каза, че пазарът на Обединеното кралство остава напред, регистрирайки 14% увеличение спрямо лятото на 2019 г. Клиентите продължават да харчат повече пари за почивки, коментира шефът на групата в писмо до служителите на TUI Group. Юсен потвърди, че средните цени са се повишили с 14% за зимата 2021/22 г., като цените са с 20% по-високи за лятото на 2022 г.

Това е резултат от повече пакетни почивки вместо индивидуални услуги и резервации за по-високи категории хотели. Според Юсен, две тенденции продължават: “Резервациите се правят в много по-кратки срокове и за хотели от високия сегмент. Това е добре за оборота, маржовете и рентабилността.”

По време на Великденските празници коефициентът на заетост е бил 95% във Великобритания и 91% в Германия. Общо 1,1 милиона гости са летели с TUI по време на великденските си празници през април. От “Великденския” понеделник резервациите са нараснали със 117% спрямо 2019 г. Стабилизирането на пазара, развитието на резервациите и трансформацията на компанията през последните две години са в основата на продължаващото намаляване на финансовата подкрепа, която TUI получи по време на Covid. Следващото изплащане на държавно обезпечени кредитни линии трябва да стане своевременно.

Германското правителство и частни банки подкрепиха TUI по време на пандемията в рамките на три стабилизационни пакета със заеми и помощ на обща стойност 4,3 милиарда евро. „Предполагам, че през следващите месеци ще направим още една крачка за излизане от държавното финансиране“, каза Юсен в интервю за германския вестник „Ханделсблат“.

Споделете тази статия

Свързани Статии

Последвайте ни във Facebook

Последни Статии

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist

Създайте своя персонализиран бюлетин

Седмични новини:

Класическият седмичен бюлетин на 21Hoteliers, предоставящ ви най-важните новини и анализи от изминалата седмица.

Executive:

Месечен бюлетин с фокус върху ключовите развития в бранша, както и съвети и анализи от полза на ръководството на хотела. 

[newsletter_form]