fbpx

TUI Group набира 500 милиона за финансиране на нови хотели, обявиха и топ 10 на най-търсените дестинации за 2022

Най-голямата туристическа компания в Обединеното кралство TUI прогнозира, че в идните дни предстои „най-силният период за резервации за пътувания отпреди пандемията“. Както облекчаването на правилата за тестване за пътуване от 11 февруари, така и облекчаването на Covid мерките в страната тази седмица допринесоха за нарастващото доверие на летовниците да резервират, като TUI коментират, че вече се наблюдава нарастване на търсенето и резервациите от началото на месец януари.

Главният маркетинг директор на TUI Великобритания Кейти Макалистър каза: „Пътуването в чужбина официално се завръща на картата с нова увереност, освобождавайки натрупаното търсене за плажни почивки. Апетитът за пътуване е по-силен от всякога и клиентите, които не са били в чужбина повече от две години, сега се възползват от гъвкавите опции за резервации и плащане, както и от някои отлични оферти, за да резервират лятна почивка. И след такава несигурност в пътуванията сигурността и удобството на нашите пакети никога не са били по-важни или по-привлекателни.”

TUI очаква испанските Балеарски и Канарски острови, както и Турция и Мексико да бъдат най-популярният избор за резервации това лято.

Досега 10-те най-продавани дестинации на TUI Великобритания са:

  • Майорка
  • Даламан, Турция
  • Анталия , Турция
  • Тенерифе
  • Мексико, Канкун
  • Родос
  • Кипър, Пафос
  • Корфу
  • Ибиса
  • Занте

Припомняме, че финансовият директор на TUI Group сподели своите прогнози и коментари по отношение на икономическия аспект на развитие на компанията:

„Оставаме уверени, че това, което посяхме през последните почти две години, ще се осъществи“, каза финансовият директор Себастиан Ебел пред германския търговски вестник Börsen Zeitung. Промените в управлението на ситуацията с пандемията в за Англия също подкрепиха тези очаквания, като оттогава обемът на резервациите там силно се увеличи. Премиерът Борис Джонсън обяви прекратяване на всички Covid мерки за по-голямата част от Обединеното кралство.

„Това много положително развитие в Англия насърчава компанията, която е подкрепена с няколко милиарда евро държавни помощи, в очакванията й за значително подобряване на оборота и оперативните резултати през текущата бизнес година“, продължава финансовият ръководител на TUI. „Това се отразява и в развитието на цената на акциите. След представянето на баланса за 2020/21 през декември, TUI постигна значителни печалби на Лондонската фондова борса.“

Междувременно стана ясно, че TUI Group набира фонд от 500 милиона евро от институционални инвеститори за финансиране на нови хотели, след като пандемията го остави с рекордни нива на дълг. Глобалният Hospitality Fund на TUI ще позволи на компанията да се възползва от приблизително 80 трилиона долара капитал, управляван от пенсионни фондове и застрахователи, за да разшири портфолиото си от хотели, без да се налага да инвестира собствени средства.

Главният стратегически директор на компанията Питър Крюгер каза пред Financial Times: „Това ни помага да се върнем към растеж, защото кризата беше тежка и дълга. Регистрираният в Люксембург фонд е предназначен да бъде първият от поредицата, която TUI ще набере, като първоначалният кръг от инвестиции ще бъде насочен към хотели извън Европа. Един от най-големите пенсионни фондове в Германия, който управлява 12 милиарда евро, се съгласи да предостави половината от капитала. Инвестиционният фонд ще позволи на TUI да се върне към инвестиционните си нива преди пандемията от около 600 милиона евро годишно, но без същите разходи.”

Споделете тази статия

Свързани Статии

Последвайте ни във Facebook

Обяви за работа от

Открийте най-новите свободни позиции в туризма.

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist

Създайте своя персонализиран бюлетин

Седмични новини:

Класическият седмичен бюлетин на 21Hoteliers, предоставящ ви най-важните новини и анализи от изминалата седмица.

Executive:

Месечен бюлетин с фокус върху ключовите развития в бранша, както и съвети и анализи от полза на ръководството на хотела. 

[newsletter_form]