fbpx

Стимул за продажби: Основни немски туроператори промотират гъвкави тарифи

Водещите туроператори в Германия активно рекламират своите опции за „гъвкави тарифи“, за да успокоят клиентите на фона на несигурността относно въздействието на войната в Украйна, a в случая с DER Touristik, изключвайки всякакви увеличения на цените в лицето на нарастващите разходи, пишат от fvw. Като цяло, руската атака срещу Украйна изглежда все още не е повлияла в голяма степен на резервациите за почивка на пазар Германия, според няколко проучвания. Произтичащият скок в разходите за гориво и енергия обаче предизвика широко обществено безпокойство.

Без увеличение в цените

В отговор на ситуацията в момента, вторият по големина туроператор в Германия, DER Touristik, увери клиентите, че не планира да повишава цените или да въвежда горивна такса “засега”. Инго Бурместър, главен изпълнителен директор на DER Touristik за Централна Европа, обеща: „За нашите туроператори засега няма да има увеличения на цените след резервиране на ваканционното пътуване, също и за горивните такси“.

С оглед на бързото покачване на цените на горивата, което може да доведе до по-високи цени на самолетните билети това лято, Бурместър препоръча на потребителите да резервират своята почивка възможно най-рано. Освен това „Flex-Paket“ на компанията предлага на клиентите възможност да анулират или разсрочат резервацията си до 14 дни преди заминаването.

По-гъвкави резервации

Междувременно Alltours хармонизира своята услуга „Резервирайте гъвкаво“. Клиентите, които резервират между 12 март и 30 април, имат възможност да анулират или насрочат резервацията си за друг период безплатно до 14 дни преди заминаване. Досега това беше разделено на 21 дни за анулиране и 14 дни за промени на датите. Подобно на други туроператори, Alltours направи добър старт на 2022 г., като регистрира сериозен ръст на резервациите. На 25 февруари, един ден след руската атака срещу Украйна, немския туроператор обяви плановете си за увеличаване на полетния капацитет през следващите седмици и месеци.

Специална оферта

По подобен ход FTI прави нова оферта за следващите две седмици (15 – 31 март). Клиентите могат да резервират нейната тарифа Flexlus, предлагаща гъвкави анулации за почивки до 31 октомври 2023 г., за допълнителни €60. Това включва намалени такси за анулиране и безплатна промяна на пътуването до 15 дни преди заминаване. Коментирайки тенденциите в продажбите, Ричард Райндъл, директор по маркетинг и продажби на FTI, каза: „Досега тенденцията към високостойностни и по-дълги пътувания през 2022 г. продължава. Средно нашите клиенти пътуват малко по-дълго, отколкото преди пандемията и си позволяват определени хотели с висока цена или по-високи категории стаи. Клиентите ни харчат средно 15% повече.”

Споделете тази статия

Свързани Статии

Последвайте ни във Facebook

Обяви за работа от

Открийте най-новите свободни позиции в туризма.

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist

Създайте своя персонализиран бюлетин

Седмични новини:

Класическият седмичен бюлетин на 21Hoteliers, предоставящ ви най-важните новини и анализи от изминалата седмица.

Executive:

Месечен бюлетин с фокус върху ключовите развития в бранша, както и съвети и анализи от полза на ръководството на хотела. 

[newsletter_form]