fbpx

Schauinsland-Reisen отбелязва 25% ръст на приходите през 2021 година

Германският туроператор Schauinsland-Reisen се върна към финансова печалба тази година благодарение на нарастващото търсене, след като дестинациите се отвориха отново за посещение, съобщават от fvw. От компанията са оптимисти, че може дори да се върнат към нивата от 2019 г. през следващата година. Премахването на предупрежденията за пътувания, намаляването на броя на инфекциите и нарастващия процент на ваксинации бяха основните двигатели за бизнеса на туроператорите това лято.

Приходите на Schauinsland-Reisen са се увеличили с 25% до 661 милиона евро през финансовата 2020/21 година, която приключи на 31 октомври, в сравнение с предходната финансова година 2019/20. Броят на клиентите се е увеличил с 24% до 672 000 пътници.

Но разликата спрямо последната година преди пандемията все още е значителна. През 2018/19 г. базираната в Дуисбург компания генерира приходи от близо 1,4 милиарда евро. Въпреки това средната цена за почивка на човек се е увеличила от €835 на €983.

По отношение на дестинациите, най – популярните страни за туроператора тази година бяха Гърция, Испания, Португалия, България и Турция. Тези тенденции помогнаха на компанията да направи цялостен финансов обрат.

“Финансовата година не само завърши положително по отношение на продажбите, но и финансово с положителен резултат”, каза собственикът Джералд Каснер.

Гледайки напред, Каснер каза, че компанията е “изключително уверена за следващата финансова година“, която започна много силно. Тези положителни тенденции в търсенето пораждат надежди за „отново достигане на нивото отпреди кризата“. Според него „кризата все още не е приключила, но туристическата индустрия е намерила добър начин да даде възможност за безопасно пътуване“.

Споделете тази статия

Свързани Статии

Последвайте ни във Facebook

Обяви за работа от

Открийте най-новите свободни позиции в туризма.

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist

Създайте своя персонализиран бюлетин

Седмични новини:

Класическият седмичен бюлетин на 21Hoteliers, предоставящ ви най-важните новини и анализи от изминалата седмица.

Executive:

Месечен бюлетин с фокус върху ключовите развития в бранша, както и съвети и анализи от полза на ръководството на хотела. 

[newsletter_form]