fbpx

Jet2Holidays отложи старта на програмата си за България поради близостта ни до Украйна

Великобританският туроператор и авиопревозвач Jet2holidays отмени някои почивки до Полша и забави началото на програмата си за България за лято 2022 г. от някои летища в Обединеното кралство. Полша граничи с Украйна, която в момента е във военни действия с Русия, а източното крайбрежие на България се намира на Черно море, отново в непосредствена близост до конфликтната точка.

Новината е изключително неприятна, тъй като във връзка с облекчаването на Covid ограниченията, Jet2 планираше да лети до България за първи път от 2019 година.

Пътуванията до Полша ще бъдат с нормалния си график до 21 март, но всички заминавания, резервирани между 22 март и 26 май, ще бъдат автоматично анулирани, с пълно възстановяване на сумата, с изключение на административните такси. Jet2holidays предлага градски почивки до Краков. Предвижда се полетите да започнат отново от 27 май.

Jet2holidays също потвърди забавяне на старта на програмата си за България за лятото на 2022 г.

Излитанията от Бирмингам и Станстед няма да започнат до 20 май, а полетите и почивките от Единбург няма да започнат до 31 май. Засегнатите резервации ще получат пълно възстановяване, с изключение на административните такси.

В съобщение до туристическите агенции операторът каза: „Поради настоящите обстоятелства ние от Jet2holidays трябваше да преразгледаме програмата за полети до Полша и България.”

Припомняме, че Jet2 оперират в България от лятото на 2019 година. Английския нискотарифен авиопревозвач свързваше 9 британски летища с морските ни курорти в близост до Бургас. За сезони 2020 и 2021 очакванията бяха за ръст на британските туристи, които идват на почивка в България с Jet2. Предвид ситуацията с Covid-19 и ограниченията за пътуване, през сезон 2020 и 2021 по българското Черноморие нямаше великобритански туристи и всички полети на Jet2 до Бургас бяха анулирани. Според предварително обявената програма на туроператора, отново 9 британски летища ще свързват желаещите да посетят българското Черноморие, кацайки в Бургас- Белфаст, Бирмингам, Единбург, Ийст Мидландс, Глазгоу, Лийдс, Манчестър, Нюкясъл, Станстед.

Споделете тази статия

Свързани Статии

Последвайте ни във Facebook

Обяви за работа от

Открийте най-новите свободни позиции в туризма.

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist

Създайте своя персонализиран бюлетин

Седмични новини:

Класическият седмичен бюлетин на 21Hoteliers, предоставящ ви най-важните новини и анализи от изминалата седмица.

Executive:

Месечен бюлетин с фокус върху ключовите развития в бранша, както и съвети и анализи от полза на ръководството на хотела. 

[newsletter_form]