fbpx

Изпълнителният директор на FTI Group: Очакваме много силно туристическо лято, но войната в Украйна влияе на немските туристи

Подобно на TUI и DER Touristik, третият по големина туроператор в Германия FTI също обяви, че сега е изправен пред „много силно туристическо лято”. Изпълнителният директор на компанията Ралф Шилер обяви пред fvw, че резервациите са на нива преди пандемията.

Според Шилер, островните почивки отново са на мода. Пътувания с по-висока стойност също са много търсени в последно време. В допълнение, FTI публикува нов рекорд за резервации на коли под наем и кемпери.

„Развитието в момента е изключително положително“, коментира изпълнителният директор на групата, обобщавайки текущата ситуация с резервациите.

След добра есен с много резервации в последния момент и по-слаб ноември, поради Омикрон версията на Covid-19, търсенето се възстанови значително, така че всички прогнози сочат много добър летен сезон. „Междувременно се връщаме към нивата отпреди пандемията по отношение на резервациите за лятото“, каза шефът на FTI.

Въпреки това Шилер квалифицира, че ситуацията в Украйна все още може да окаже влияние върху едно добро лято и е възможна заплаха. „Конфликт пред портите на Европа за съжаление оказва влияние върху поведението на германските граждани при резервации“.

Според изявленията резервациите се представят много добре напоследък: както в краткосрочен план, като реакция на премахването на ограниченията в повечето страни, така и в дългосрочен план. Както и миналата година, Гърция с многото си острови остава сред най-популярните дестинации. Кипър и Малта също са търсени. Има силно увеличение на търсенето на пътувания до Турция. Отбелязва се ръст и за Испания, включително Канарските острови, както и Емирствата и Мароко, които наскоро отвориха отново границите си за летовници.

Говорейки за ранните резервации: FTI вече пусна част от зимната програма 2022/23 в продажба. „В зависимост от дестинацията, почти 80% от хотелите вече са резервирани“, казва Шилер. Хотелите на собствените марки на FTI Labranda и Kairaba в Гърция са дори 100% резервирани за зимните месеци.

Споделете тази статия

Свързани Статии

Последвайте ни във Facebook

Обяви за работа от

Открийте най-новите свободни позиции в туризма.

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist

Създайте своя персонализиран бюлетин

Седмични новини:

Класическият седмичен бюлетин на 21Hoteliers, предоставящ ви най-важните новини и анализи от изминалата седмица.

Executive:

Месечен бюлетин с фокус върху ключовите развития в бранша, както и съвети и анализи от полза на ръководството на хотела. 

[newsletter_form]