fbpx

Изпълнителният директор на DER Touristik напуска в края на 2022 година

Сьорен Хартман ще се оттегли от управителния съвет на Rewe Group и напуска ролята си на главен изпълнителен директор на DER Touristik в края на тази година, съобщават от fvw. Изпълнителен директор на Rewe Group Лионел Суке ще поеме временно отговорността за отдела за пътувания и туризъм.

Германската търговска група, която притежава втората по големина туристическа група в Европа, обяви, че 59-годишният Хартман ще напусне борда, когато настоящият му договор изтече на 31 декември 2022 г. Договорът на Хартман първоначално трябваше да изтече през юни 2022 г., но беше удължен временно за още шест месеца. Rewe Group има възрастова граница от 60 години за членовете на управителния си съвет.

От януари 2023 г. нататък главният изпълнителен директор на Rewe Group Лионел Суке ще поеме отговорността за отдела за пътувания и туризъм, което означава, че вече няма да има член на управителния съвет, който да отговаря единствено за туристическите дейности. Въпреки това, Rewe подчерта, че 50-годишният Суке ще може да разчита на доказаните структури и силен мениджърски екип в DER Touristik Group както в Германия, така и в чужбина.

Хартман ще остане свързан с групата като консултант и ще остане председател на фондация DER Touristik, както и президент на Bundesverband der Deutschen Tourismuswirtschaft (Федералната асоциация на германската туристическа индустрия – BTW), позиция, която заема от март 2022 г.

Хартман се присъедини към Rewe Touristik от конкурентите TUI Group през 2010 г. и първоначално беше отговорен за управлението на бизнеса с пакетни ваканции. През май 2014 г. е назначен за главен изпълнителен директор на DER Touristik с пълна отговорност за управлението на туристическите дейности. След това е назначен в управителния съвет на Rewe Group през 2017 г., отговарящ за DER Touristik.

В Германия Hartmann интегрира отделния туроператор и отделните ваканционни единици в една компания. В международен план той разшири значително DER Touristik с придобиването на бизнеса на туроператорите на Kuoni Group и на по-малките туроператори на други пазари.

Споделете тази статия

Свързани Статии

Последвайте ни във Facebook

Обяви за работа от

Открийте най-новите свободни позиции в туризма.

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist

Създайте своя персонализиран бюлетин

Седмични новини:

Класическият седмичен бюлетин на 21Hoteliers, предоставящ ви най-важните новини и анализи от изминалата седмица.

Executive:

Месечен бюлетин с фокус върху ключовите развития в бранша, както и съвети и анализи от полза на ръководството на хотела. 

[newsletter_form]