fbpx

Изненадващ нов играч се появява на английския пазар- руския Biblio Globus с дъщерна компания във Великобритания

Руският туроператор Biblio-Globus ще създаде дъщерна компания Biblio Travel във Великобритания, която ще продава почивки и екскурзии на британски туристи. Biblio Travel ще действа като дъщерно дружество в Обединеното кралство с 41 милиона паунда обезпечение от компанията майка.

Първоначалният фокус ще бъде върху дестинация Кипър, където ще бъде базиран персоналът на туроператорите в Обединеното кралство и където Biblio Globus вече е най-големата туристическа компания. Biblio планира чартърни полети до острова от Гатуик, Манчестър и Бирмингам. Стратегията включва и разширяване на дейноста към други привлекателни дестинации в близко бъдеще.

Според TTG Media името на ръководителя на британския клон вече е обявено. Това ще бъде Клер Тобин, която преди това ръководеше туроператора Olympic Holidays в продължение на три години. Тобин, заяви, че Кипър е „идеалната първа дестинация за нас, за да навлезем на пазара в Обединеното кралство. Капацитетът за Кипър от пазара на Обединеното кралство отбеляза драматични съкращения през последните два сезона с фалита на Thomas Cook и намаляването на капацитета от други туроператори.“

Biblio ще пусне потребителски уебсайт, но заяви, че очаква повече от 90% от продажбите да идват от агенти. Той подписва сделки с партньори и също така поставя пакети на Traveltek и други търговски платформи. В него се казва, че нивата на комисионните ще бъдат „привлекателни“. Тобин назначи Рут Хилтън за заместник-управляващ директор, а Тина Ходж – директор по продажбите. Хилтън има повече от 25 години опит в индустрията, включително в Airtours и The Travel Corporation. Ходж също има сериозен опит с мениджърски позиции в Emirates Holidays, Gold Medal и Thomas Cook. Biblio Globus твърди, че е най-големият оператор в Русия, с три милиона пътници.

Припомняме, че през 2019 г. беше съобщено, че британският туроператор Thomas Cook планира да придобие Biblio-Globus, но скоро британският концерн подаде молба за несъстоятелност и сделката не се състоя.

Споделете тази статия

Свързани Статии

Последвайте ни във Facebook

Последни Статии

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist

Създайте своя персонализиран бюлетин

Седмични новини:

Класическият седмичен бюлетин на 21Hoteliers, предоставящ ви най-важните новини и анализи от изминалата седмица.

Executive:

Месечен бюлетин с фокус върху ключовите развития в бранша, както и съвети и анализи от полза на ръководството на хотела. 

[newsletter_form]