fbpx

Изненадващ нов играч се появява на английския пазар- руския Biblio Globus с дъщерна компания във Великобритания

Руският туроператор Biblio-Globus ще създаде дъщерна компания Biblio Travel във Великобритания, която ще продава почивки и екскурзии на британски туристи. Biblio Travel ще действа като дъщерно дружество в Обединеното кралство с 41 милиона паунда обезпечение от компанията майка.

Първоначалният фокус ще бъде върху дестинация Кипър, където ще бъде базиран персоналът на туроператорите в Обединеното кралство и където Biblio Globus вече е най-големата туристическа компания. Biblio планира чартърни полети до острова от Гатуик, Манчестър и Бирмингам. Стратегията включва и разширяване на дейноста към други привлекателни дестинации в близко бъдеще.

Според TTG Media името на ръководителя на британския клон вече е обявено. Това ще бъде Клер Тобин, която преди това ръководеше туроператора Olympic Holidays в продължение на три години. Тобин, заяви, че Кипър е „идеалната първа дестинация за нас, за да навлезем на пазара в Обединеното кралство. Капацитетът за Кипър от пазара на Обединеното кралство отбеляза драматични съкращения през последните два сезона с фалита на Thomas Cook и намаляването на капацитета от други туроператори.“

Biblio ще пусне потребителски уебсайт, но заяви, че очаква повече от 90% от продажбите да идват от агенти. Той подписва сделки с партньори и също така поставя пакети на Traveltek и други търговски платформи. В него се казва, че нивата на комисионните ще бъдат „привлекателни“. Тобин назначи Рут Хилтън за заместник-управляващ директор, а Тина Ходж – директор по продажбите. Хилтън има повече от 25 години опит в индустрията, включително в Airtours и The Travel Corporation. Ходж също има сериозен опит с мениджърски позиции в Emirates Holidays, Gold Medal и Thomas Cook. Biblio Globus твърди, че е най-големият оператор в Русия, с три милиона пътници.

Припомняме, че през 2019 г. беше съобщено, че британският туроператор Thomas Cook планира да придобие Biblio-Globus, но скоро британският концерн подаде молба за несъстоятелност и сделката не се състоя.

Споделете тази статия

Последвайте ни във Facebook

Обяви за работа от

Открийте най-новите свободни позиции в туризма.

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist

Създайте своя персонализиран бюлетин

Седмични новини:

Класическият седмичен бюлетин на 21Hoteliers, предоставящ ви най-важните новини и анализи от изминалата седмица.

Executive:

Месечен бюлетин с фокус върху ключовите развития в бранша, както и съвети и анализи от полза на ръководството на хотела. 

[newsletter_form]