fbpx

Историческо завръщане: Neckermann Reisen обратно в туристическия бизнес

Една от най-известните туристически марки в Германия, Neckermann Reisen, се очаква да направи дългоочаквано завръщане три години след като бившата компания майка Thomas Cook Group обяви несъстоятелност, съобщават от fvw.

Anex Tourism Group придоби правата върху марката в края на 2019 г. заедно с туроператорите, собственост на Thomas Cook – Öger Tours и Bucher Reisen. Първоначално от компанията планираха бързо завръщане за Neckermann Reisen още през следващата година, но бяха принуден да отложат тези планове поради пандемията Covid-19.

Anex изглежда са решили, че сега е подходящият момент за “тестово завръщане”. Te вече предлагат почивки под бранда „Neckermann Reisen“ за Крит и Родос в системата за резервации на немската туристическа агенция Amadeus Bistro. Говорителка на Anex потвърди: „Както може да се види в Bistro, в момента сме активирали първите дестинации за марката Neckermann Reisen на тестова база“.

За разлика от тях, както Öger Tours, така и Bucher Reisen бяха бързо възобновени след придобиването им от Anex от Thomas Cook Group и отново се наложиха на германския пазар.

Neckermann Reisen, основана през 1963 г. от Йозеф Некерман, беше икона сред марките на германските туроператори в продължение на десетилетия, предлагайки своите пакетни почивки под мотото „Neckermann macht’s möglich“ („Некерман прави възможно“). Марката стана част от Thomas Cook Group след сливането й с Condor (първоначално под името на групата „C&N“).

Тогава обаче не беше намерен купувач за германската компания майка с двете марки туроператори Neckermann и Thomas Cook. След това Anex грабна правата върху марката Neckermann, докато бившият акционер Fosun придоби правата върху марката Thomas Cook (както и хотелските марки Casa Cook и Cook’s Club) и стартира отново туроператора в Обединеното кралство в онлайн форма.

Споделете тази статия

Свързани Статии

Последвайте ни във Facebook

Последни Статии

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist

Създайте своя персонализиран бюлетин

Седмични новини:

Класическият седмичен бюлетин на 21Hoteliers, предоставящ ви най-важните новини и анализи от изминалата седмица.

Executive:

Месечен бюлетин с фокус върху ключовите развития в бранша, както и съвети и анализи от полза на ръководството на хотела. 

[newsletter_form]