fbpx

Историческо завръщане: Neckermann Reisen обратно в туристическия бизнес

Една от най-известните туристически марки в Германия, Neckermann Reisen, се очаква да направи дългоочаквано завръщане три години след като бившата компания майка Thomas Cook Group обяви несъстоятелност, съобщават от fvw.

Anex Tourism Group придоби правата върху марката в края на 2019 г. заедно с туроператорите, собственост на Thomas Cook – Öger Tours и Bucher Reisen. Първоначално от компанията планираха бързо завръщане за Neckermann Reisen още през следващата година, но бяха принуден да отложат тези планове поради пандемията Covid-19.

Anex изглежда са решили, че сега е подходящият момент за “тестово завръщане”. Te вече предлагат почивки под бранда „Neckermann Reisen“ за Крит и Родос в системата за резервации на немската туристическа агенция Amadeus Bistro. Говорителка на Anex потвърди: „Както може да се види в Bistro, в момента сме активирали първите дестинации за марката Neckermann Reisen на тестова база“.

За разлика от тях, както Öger Tours, така и Bucher Reisen бяха бързо възобновени след придобиването им от Anex от Thomas Cook Group и отново се наложиха на германския пазар.

Neckermann Reisen, основана през 1963 г. от Йозеф Некерман, беше икона сред марките на германските туроператори в продължение на десетилетия, предлагайки своите пакетни почивки под мотото „Neckermann macht’s möglich“ („Некерман прави възможно“). Марката стана част от Thomas Cook Group след сливането й с Condor (първоначално под името на групата „C&N“).

Тогава обаче не беше намерен купувач за германската компания майка с двете марки туроператори Neckermann и Thomas Cook. След това Anex грабна правата върху марката Neckermann, докато бившият акционер Fosun придоби правата върху марката Thomas Cook (както и хотелските марки Casa Cook и Cook’s Club) и стартира отново туроператора в Обединеното кралство в онлайн форма.

Споделете тази статия

Свързани Статии

Последвайте ни във Facebook

Обяви за работа от

Открийте най-новите свободни позиции в туризма.

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist

Създайте своя персонализиран бюлетин

Седмични новини:

Класическият седмичен бюлетин на 21Hoteliers, предоставящ ви най-важните новини и анализи от изминалата седмица.

Executive:

Месечен бюлетин с фокус върху ключовите развития в бранша, както и съвети и анализи от полза на ръководството на хотела. 

[newsletter_form]