fbpx

DER Touristik разширяват хотелското си портфолио, купиха 50% дял от Aldiana Resort

DER Touristik продължава разширяването на хотелското си портфолио с придобиването на 50% дял в германската компания за премиум ваканции Aldiana.

Втората по големина туристическа група в Германия е постигнала споразумение за съвместно предприятие за Aldiana със собствениците на компанията, базирана в Швейцария LMEY Investments. Стойността на сделката не беше оповестена.

DER Touristik разширяват хотелското си портфолио, купиха 50% дял от Aldiana Resort

Понастоящем Aldiana разполага с 10 курортни комплекса, които предлагат комбинация от настаняване, ол инклузив кетъринг и широк спектър от спорт, уелнес и развлечения. Имотите са разположени най-вече в средиземноморските плажни дестинации (Испания, Италия, Гърция, Тунис, Кипър) и Алпите (Австрия).

„Aldiana се вписва идеално в нашето портфолио от туристически оферти, тъй като искаме да се разраснем и в сегмента на клубните почивки с висока стойност“, обясни Сьорен Хартман, изпълнителен директор на DER Touristik Group. „Нашата марка хотели Sentido, с 4- и 5-звездни места за настаняване, и нашият семеен клуб Calimera, с 3- и 4-звездни комплекси, ще бъдат отлично допълнени от Aldiana.“

Хартман подчерта, че и LMEY, и DER Touristik са поели ангажимент да разширят Aldiana с нови клубове. Собственикът на LMEY Берт Кок каза: „Радваме се, че спечелихме в лицето на DER Touristik силен туристически партньор за Aldiana. Заедно ще разширим още повече марката и нейното портфолио.”

DER Touristik обявиха през април, че хотелските марки Sentido и LTI Hotels ще се обединят, като ще се запази името на по-известния бранд Sentido. В момента има 20 франчайз хотели, които работят под името Sentido и 18 LTI. Сливането предстои да приключи през 2022г.

Източник: www.fvw.de

Споделете тази статия

Последвайте ни във Facebook

Обяви за работа от

Открийте най-новите свободни позиции в туризма.

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist

Създайте своя персонализиран бюлетин

Седмични новини:

Класическият седмичен бюлетин на 21Hoteliers, предоставящ ви най-важните новини и анализи от изминалата седмица.

Executive:

Месечен бюлетин с фокус върху ключовите развития в бранша, както и съвети и анализи от полза на ръководството на хотела. 

[newsletter_form]