fbpx

DER Touristik разширяват хотелското си портфолио, купиха 50% дял от Aldiana Resort

DER Touristik продължава разширяването на хотелското си портфолио с придобиването на 50% дял в германската компания за премиум ваканции Aldiana.

Втората по големина туристическа група в Германия е постигнала споразумение за съвместно предприятие за Aldiana със собствениците на компанията, базирана в Швейцария LMEY Investments. Стойността на сделката не беше оповестена.

DER Touristik разширяват хотелското си портфолио, купиха 50% дял от Aldiana Resort

Понастоящем Aldiana разполага с 10 курортни комплекса, които предлагат комбинация от настаняване, ол инклузив кетъринг и широк спектър от спорт, уелнес и развлечения. Имотите са разположени най-вече в средиземноморските плажни дестинации (Испания, Италия, Гърция, Тунис, Кипър) и Алпите (Австрия).

„Aldiana се вписва идеално в нашето портфолио от туристически оферти, тъй като искаме да се разраснем и в сегмента на клубните почивки с висока стойност“, обясни Сьорен Хартман, изпълнителен директор на DER Touristik Group. „Нашата марка хотели Sentido, с 4- и 5-звездни места за настаняване, и нашият семеен клуб Calimera, с 3- и 4-звездни комплекси, ще бъдат отлично допълнени от Aldiana.“

Хартман подчерта, че и LMEY, и DER Touristik са поели ангажимент да разширят Aldiana с нови клубове. Собственикът на LMEY Берт Кок каза: „Радваме се, че спечелихме в лицето на DER Touristik силен туристически партньор за Aldiana. Заедно ще разширим още повече марката и нейното портфолио.“

DER Touristik обявиха през април, че хотелските марки Sentido и LTI Hotels ще се обединят, като ще се запази името на по-известния бранд Sentido. В момента има 20 франчайз хотели, които работят под името Sentido и 18 LTI. Сливането предстои да приключи през 2022г.

Източник: www.fvw.de

Споделете тази статия

Свързани Статии

Последвайте ни във Facebook

Последни Статии

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist

Създайте своя персонализиран бюлетин

Седмични новини:

Класическият седмичен бюлетин на 21Hoteliers, предоставящ ви най-важните новини и анализи от изминалата седмица.

Executive:

Месечен бюлетин с фокус върху ключовите развития в бранша, както и съвети и анализи от полза на ръководството на хотела.